Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

Dentarbre Dental Clinic

Dentarbre Dental Clinic
Dentarbre Dental Clinic este o clinica stomatologica din sector 2 Bucuresti cu o ambianta placuta si calda, unde echipa noastra de medici dentisti va ofera servicii stomatologice de calitate. Cabinetul stomatologic se afla in Zona Obor – Colentina – Doamna Ghica. Programari: +40787877799

Cum se tratează cariile la preșcolari?

Dentarbre Dental Clinic

A
A
Cum se tratează cariile la preșcolari?

Orice stomatolog știe că picii sunt cei mai importanți pacienți ai săi, care au aceleași nevoi ca și adulții, doar că reacția acestora este diferită. Din experiența specialiștilor, în munca cu copii trebuie să persiste o atmosferă mai liniștită și mai jucăușă. Astfel, micul pacient va avea încredere în medic și împreună vor forma o adevărată echipă în lupta cu problemele dentare.



O problemă serioasă, care îi frământă pe părinții preșcolarilor, sunt cariile dentare. Acestea sunt una dintre cele mai răspândite probleme dentare, care afectează, în mod special, copiii de la 2 până la 10 ani. Pe smalțul dinților se formează o placă bacteriană subțire. Aceasta arată ca o peliculă subțire, lipicioasă și conține o mulțime de bacterii și rămășițe de alimente consumate.



Părțile predispuse la această afecțiune sunt suprafețele dinților responsabili de mușcătură și spațiile dintre aceștia, în care deseori rămân resturi alimentare.



Care sunt simptomele și cauzele cariilor la preșcolari?



Atunci când copilul tău deja are o relație de prietenie cu medicul stomatolog, vizitele regulate sunt o adevărată plăcere. Cu fiecare consultație, dentistul va monitoriza apariția cariilor și va identifica simptomele deja apărute. Cu toate că în primele faze, cariile nu prezintă semne evidente, totuși simptomele târzii sunt o adevărată bătaie de cap pentru părinți.



Când caria dentară ajunge la dentină, dinții devin mai sensibili la factorii externi, cum ar fi alimentele și băuturile dulci, reci sau fierbinți. Iar când caria afectează pulpa dentară, apare și durerea. Când consumul de alimente calde sau dulci devine dureros pentru copil, e timpul să-l duci la stomatolog pentru a evita complicațiile.



Cauza principală a cariilor dentare sunt acizii pe care saliva nu reușește să-i prelucreze. Acizii apar în urma consumului excesiv de alimente dulci, sărate și acre. Mâncărurile, dar și băuturile carbogazate, duc la apariția plăcii bacteriene. La fel, gustările nesănătoase între mesele principale reprezintă un risc major în apariția cariilor dentare, din motiv că smalțul dentar se află permanent sub atacul acizilor și nu are timp să se refacă.



Astfel, doctorii recomandă părinților, care au copii de vârstă preșcolară, să respecte orarul meselor principale și să evite gustările nesănătoase și băuturile acidulate.



Carii dentare – Ce recomandă stomatologii? Trei din patru copii, cu vârsta de până la cinci ani, au carii dentare la dinții temporari și 4 din 10 copii, de până la 13 ani, au carii la dinții deja formați, fapt ce ne demonstrează lipsa igienei orale. Și totuși, clinicile stomatologice pentru copii își asumă responsabilitatea și informează atât părinții, cât și copiii despre importanța măsurilor de prevenire a cariilor. Însă, în majoritatea cazurilor, picii vizitează stomatologul, având deja dureri de dinți din cauza cariilor.



Dacă caria se află abia în prima stadie, dentistul aplică fluor pe zona afectată. Fluorul stopează progresarea cariei și deteriorarea dintelui. După acest tratament, se recomandă menținerea obligatorie a unei igiene stricte, folosind o pastă de dinți cu fluor.



În stadiile mai avansate a cariilor, când acestea au afectat cea mai mare parte a dinților, este nevoie de obturație. Dentistul va îndepărta toată zona afectată și va umple cavitatea cu materiale de compozit destinat plombării dinților. Aceste materiale, numite și materiale fotopolimerizabile, au compoziție organică și sunt mai calitative decât plombele dentare clasice.



În cazul în care s-a ajuns la infecție sau abces dentar, atunci stomatologii aleg obturația de canal. Iar în situațiile mai grave este necesară extracția dentară.



Pentru a preveni formarea cariilor dentare, specialiștii recomandă insistent respectarea igienei orale și schimbarea obiceiurilor alimentare. Părinții trebuie să-și încurajeze copiii, în măsura posibilităților, să consume alimente sănătoase și să evite gustările acidulate sau dulci. O mică șmecherie, care îl poate scăpa pe copil de apariția cariilor, este folosirea aței dentare. Dacă îi explici copilului despre dauna resturilor alimentare rămase între dinți, într-un mod distractiv, acesta va prinde ideea și curățirea dinților cu ață va fi un simplu ritual zilnic.



Prevenirea cariilor și igiena orală corectă a copilului te poate scăpa de o mulțime de probleme și de cheltuieli suplimentare. Specialiștii calificați din clinica stomatologică Dentarbre vor veni cu sfaturi potrivite pentru sănătatea dentară a piciului tău, în conformitate cu ultimele trend-uri existente în domeniul stomatologiei pentru copii din București.



Sursă: https://www.dentarbre.com/blog/tratamentul-cariilor-la-prescolari/


Dentarbre Dental Clinic

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Soseaua Colentina, nr. 16, Bl. A1, Complex Rose Garden, Sector 2, Zona Obor - Colentina - Doamna Ghica, Bucuresti, Romania

Tel: 0787877799

E-mail:

Web: https://www.dentarbre.com

L
9:00-21:00
V
9:00-21:00
M
9:00-21:00
S
Inchis
M
9:00-21:00
D
Inchis
J
9:00-21:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!