Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

ABC Eurodent

ABC Eurodent
Descoperă, cu încredere, clinica familiei tale!

Intretinerea corecta a unui implant dentar

PR Red Spot

A
A
Intretinerea corecta a unui implant dentar

Succesul unui implant dentar tine, in primul rand, de profesionalismul medicului care realizeaza interventia, de calitatea materialelor si tehnicii folosite, de starea de sanatate a pacientului, iar mai apoi, de felul in care acesta intretine implantul acasa. Daca de prima parte se ocupa specialistul, a doua ne revine in totalitate, asa ca este extrem de important sa respectam intocmai toate indicatiile. Dr. Cristian Irimia, medic stomatolog ABC Eurodent cu competenta in implantologie, ne spune ce trebuie sa facem pentru a ne asigura ca implantul este acceptat de organism si care sunt riscurile la care ne supunem daca nu respectam acesti pasi.



            Rata de succes a implanturilor dentare in clinicile ABC Eurodent este de 99%. Asta inseamna ca doar 1% din pacientii care au urmat aceasta interventie in clinicile noastre, in ultimii 11 ani, au avut probleme cu integrarea implantului. Cu siguranta va intrebati de ce. Majoritatea nu au respectat intocmai indicatiile medicului pentru intretinerea implanturilor dentare acasa, motiv pentru care au aparut infectiile la nivelul gingiei, retragerea osului in care a fost inserat surubul, totul culminand cu mobilitatea implantului si respingerea acestuia de catre organism, spune dr. Cristian Irimia.



            Nu te gandi ca pasii care trebuie urmati sunt ceva iesit din comun sau greu de realizat acasa. Dimpotriva, sunt aceleasi reguli care trebuie respectate si in cazul dintilor naturali, insa de data aceasta, cu strictete.



            In primul rand, periajul dentar - dimineata si seara - este obligatoriu. Poti folosi o periuta cu peri moi sau medii si o pasta de dinti antitartru si antiplaca, fara particule abrazive, pentru a nu zgaria coroana. Tehnica de periere este aceeasi ca la dintii naturali: miscari de rulare de la gingie spre dinte, periind atat partea din fata a dintilor, cat si pe cea din spate. Maselele se spala prin miscari circulare. Dupa fiecare masa este indicat periajul interdentar. Periuta speciala se foloseste fara pasta de dinti, asa ca este usor de utilizat oriunde te-ai afla. Aceasta te va ajuta sa cureti zonele greu accesibile dintre implant si dinte, in care se pot depozita resturile alimentare.



            Dupa periaj trebuie sa folosesti ata dentara, pentru a te asigura ca ai eliminat toate resturile alimentare din zonele in care periuta de dinti nu a ajuns. Exista mai multe tipuri de ata dentara: subtire, groasa, cu sau fara ceara. Medicul ti-o va recomanda pe cea indicata in cazul tau, insa ai grija sa nu intri foarte adanc in gingie, caci poti crea rani sau buzunare in care se vor strange bacteriile si poti face mai mult rau decat bine. Nu uita nici de apa de gura sau dusul bucal, care trebuie utilizate de cel putin 2 ori pe saptamana. Eliminarea resturilor alimentare interdentare si de la nivelul gingiei este obligatorie in cazul implanturilor pentru ca acestea aduna bacteriile care duc, ulterior, la aparitia infectiilor.



            Foarte importanta este si grija la alimentele pe care le spargi in dinti. Ca si in cazul dintilor naturali, este total interzis sa spargi alune, nuci, fistic sau sa iti rozi unghiile. La fel cum smaltul se poate fisura si crapa, la fel se poate intampla si cu coroanele dentare. De asemenea, bruxismul este o afectiune pe care trebuie sa o ai in vedere daca ai implant dentar. Aceasta poate fi tinuta sub control, insa este obligatoriu sa informezi medicul despre existenta acestei tulburari.



            Atentie si la bauturile fierbinti! Metalul folosit pentru implanturi retine caldura mai mult timp, iar aceasta poate afecta osul care inconjoara surubul, lucru care duce, in timp, la pierderea stabilitatii si, implicit, la pierderea implantului dentar. De asemenea, alternarea bauturilor calde cu cele reci poate duce la fisurarea materialului din care este realizata coroana dentara.



            Controalele si igienizarea profesionala periodica, o data la 6 luni, sunt cheia succesului in cazul implantului. In cazul acestor intalniri, medicul verifica daca gingiile si osul sunt sanatoase, daca implantul este curatat corespunzator sau daca au aparut probleme pe parcurs. Acesta realizeaza apoi igienizarea specifica, iar la final puteti programa urmatoarea vizita.



            Asadar, intretinerea corecta a implanturilor dentare nu este deloc complicata, insa riscurile la care te supui daca nu respecti acesti pasi sunt foarte mari. Asigura-te ca specialistul pe care l-ai ales iti da toate detaliile de care ai nevoie, respecta-le, si cu siguranta nu vei avea probleme!


ABC Eurodent

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Bulevardul Decebal, nr.17, Bl.S16, Sc.C, ap. 46, Sector 3, Bucuresti

Tel: 0314316813

E-mail:

Web: http://abceurodent.ro

L
9:00-20:00
V
9:00-20:00
M
9:00-20:00
S
10:00-14:00
M
9:00-20:00
D
Inchis
J
9:00-20:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!