Coronavirus Update
> <

Remedii Montavit care iti redau starea de bine

Compania farmaceutică Montavit este o companie austriacă independentă, afacere de familie, cu un istoric de peste 60 de ani, furnizoare de produse inovatoare pentru întreaga lume. Produsele Montavit sunt prezente pe pieţele farmaceutice în peste 50 de ţări de pe glob,. Punctul central al eforturilor se află în urologie, ginecologie şi alergologie, precum şi în aria medicamentelor pe bază de plante. Prin cercetare, dezvoltare şi un management de calitate sigur şi controlat, Montavit a stabilit noi standarde care să reflecte şi să îndeplinească nevoile pacienţilor, ale personalului medical precum şi adaptarea la cerinţele pieţelor.

Galerie video Montavit

Montavit

Opreste rapid diareea acuta si intareste sistemul de aparare al intestinului

Atunci cand digestia noastra este afectata, nimic nu ne prieste: toate simptomele neplacute ne influenteaza si ne limiteaza semnificativ activitatile si libertatea de miscare.

In acele momente avem nevoie rapid de un tratament eficient pentru diaree – acesta ar trebui sa fie capabil sa ne scape de cauza diareei, sa ajute organismul sa elimine germenii si astfel sa-i permita sa se regenereze.

Citeste articolul complet

Cistitele repetate la femei, solutii numeroase in farmacii, dar care au sustinere stiintifica? Partea a II a

Cistita, inflamatia vezicii urinare, este o afectiune extrem de suparatoare datorita simptomelor dureroase in timpul urinarii si a frecventei crescute a urinarilor, dar si a recidivelor care se intampla relativ frecvent.

Citeste articolul complet

Cistitele repetate la femei, solutii numeroase in farmacii, dar care au sustinere stiintifica? Partea I

Cistita, inflamatia vezicii urinare, este o afectiune extrem de suparatoare datorita simptomelor dureroase in timpul urinarii si a frecventei crescute a urinarilor.

Citeste articolul complet

Infectiile genitale, scapa de simptomele neplacute

Infectiile vaginale micotice

Multe femei se plang de aparitia unor simptome neplacute in zona genitala: prurit (mancarime), dureri, arsuri sau secretie vaginala. Poate fi semn ca echilibrul florei vaginale e afectat.

Flora vaginala feminina reprezinta un factor important de protectie impotriva proliferarii germenilor patogeni. Ecosistemul vaginal are o populatie compusa din miliarde de bacterii benefice denumite lactobacili. Lactobacilii, prin producerea de acid lactic, contribuie la mentinerea echilibrului corect al florei prin crearea unui pH acid in vagin, mediu in care germenii patogeni nu se pot multiplica.

Citeste articolul complet

Scapa de diaree! Solutia in tratamentul diareei acute: Mucoprotectoarele

Infectiile vaginale micotice

Digestia sanatoasa este una dintre principalele fundamente ale starii noastre de bine. Nu este o surpriza ca intestinul uman, cu o suprafata de pana la 500 m2, este cea mai importanta parte a tractului digestiv si joaca un rol important in apararea corpului nostru de imbolnaviri.

Citeste articolul complet

Infectiile vaginale micotice

Infectiile vaginale micotice

Vaginitele micotice sunt determinate de un exces de crestere a ciupercilor in vagin. Infectiile micotice sunt foarte frecvente la femeile de varsta fertila, dar pot sa apara la orice alta varsta.

Desi creaza disconfort, vaginitele micotice determina rareori probleme grave de sanatate.

Vaginitele micotice sunt determinate de cresterea excesiva a ciupercilor (frecvent candida) ce se gasesc in mod normal la nivelul vaginului. Factorii ce incurajeaza aceasta crestere sunt:
-antibioticele
-niveluri ridicate ale estrogenului (hiperestrogenemie), cum este cel aparut in timpul sarcinii, in terapia de inlocuire hormonala, utilizarea pilulelor contraceptive cu doze mari de estrogen si in faza foliculara a ciclului menstrual
-diabetul zaharat, in special daca nivelurile glicemiei nu sunt eficient controlate si tind sa depaseasca intervalul normal
-un sistem imunitar deprimat
-corticoterapia, administrarea prednisonului
-obezitatea
-expunerea ariei genitale la umiditate pentru o perioada lunga de timp (cum ar fi, de exemplu, purtarea unui costum de baie ud toata ziua) sau traiul intr-un climat umed si cald
-folosirea dispozitivelor intrauterine ca metoda contraceptiva
-partener cu simptome de infectie micotica (foarte rar).

Citeste articolul complet

Semne si simptome ale afectiunilor vaginale

Semne si simptome ale afectiunilor vaginale

Infectiile si alte probleme ale vaginului ar putea afecta mai mult decat viata sexuala a unei persoane, deoarece sanatatea vaginului este o parte importanta a sanatatii femeii, in ansamblu.

Infectiile vaginale pot influenta fertilitatea, libidoul si capacitatea de a ajunge la orgasm. Problemele de sanatate vaginala pot avea o amprenta negativa si asupra altor aspecte ale vietii, cauzand stres, dificultati de relationare, avand inclusiv impact asupra increderii in sine.

Este important pentru orice femeie sa poata recunoaste simptomele afectiunilor vaginale si ce anume ar trebui sa faca pentru prevenirea acestora.

Citeste articolul complet

Infectia tractului urinar la tineri si adulti

Infectia tractului urinar la tineri si adulti

Infectia tractului urinar (ITU) este o infectie bacteriana care afecteaza vezica urinara, rinichii, ureterele sau uretra. Aceste organe si tuburi alcatuiesc tractul urinar. Cele mai multe ITU sunt infectii fie ale vezicii urinare fie ale rinichiului.

La adultul sanatos ITU sunt rareori severe. Cu toate acestea, ITU pot determina lezarea rinichiului punand chiar viata in pericol daca nu sunt tratate prompt, in special la persoanele care asociaza si alti factori ce predispun la complicatii.

In mod obisnuit cauzele infectiilor urinare sunt reprezentate de bacteriile ce patrund in uretra si ascensionarea acestora in tractul urinar. Bacteriile de la nivelul intestinului gros, prezente in fecale reprezinta cea mai comuna sursa de infectie a tractului urinar.

Citeste articolul complet

Infectiile de tract urinar la femei - cistita acuta, cronica, interstitiala, radica, nonbacteriana, uretrita, bacteriuria asimptomatica

Infectiile de tract urinar la femei - cistita acuta, cronica, interstitiala, radica, nonbacteriana, uretrita, bacteriuria asimptomatica

Simptome

Printre simptomele cistitelor acute se numara:
- disurie (disconfort la urinat)
- poliurie (cresterea numarului de mictiuni zilnice)
- nicturie (mictiuni in timpul noptii)
- incontinenta urinara (pierdere involuntara de urina)
- enurezis nocturn (incontinenta urinara in timpul noptii)
- dureri uretrale
- dureri suprapubiene
- dureri lombare joase
- hematurie (sange in urina)
- febra este neobisnuita.

Simptomele debuteaza, de obicei, dupa un contact sexual ("cistita din luna de miere"). Pana la 30% din persoanele cu simptome de cistita au, de fapt, o pielonefrita subacuta (nu la fel de zgomotoasa ca si cea acuta, motiv pentru care se poate pune eronat diagnosticul de cistita), in special daca simptomele dureaza de mai mult de 1 saptamana.

Citeste articolul complet