Clickmed
programare rapida la medic

Autismul si remediile florale Bach

Publicat la data de: 22 Iunie 2010

Ce este autismul?

Sus
Autismul si remediile florale Bach

Autismul este o tulburare complexa, care afecteaza toate aspectele dezvoltarii unei persoane. Astfel, pe langa dificultatile de dezvoltare a relatiilor si abilitatilor sociale, a limbajului, imaginatiei, imaginii de sine, a sentimentelor si chiar a abilitatilor motorii, persoana afectata are si o perceptie eronata asupra vietii de zi cu zi. De asemenea, autismul se caracterizeaza prin probleme de comunicare si de comportant social.

Cuprins articol

  1. Ce este autismul?
  2. Cum pot ajuta esentele florale Bach?
  3. Citeste pe aceeasi tema

Cum pot ajuta esentele florale Bach?

Sus

Realizarea contactului social
Pentru persoanele cu autism este dificila realizarea contactelor sociale. Ei sunt orientati spre interior si isi traiesc viata in propria lume. De asemenea, aceste persoane au initiativa proprie si evita contactul vizual cu celelalte persoane. Remediile florale Bach ajuta la crearea unei deschideri spre lumea din afara, fapt care conduce la producerea cu usurinta a contactelor sociale.

Panica la aparitia schimbarilor
Pacientii cu autism isi mentin un model strict de comportament si rareori se abat de la el. Acestia au dificultati in a face fata schimbarilor, spre exemplu schimbarea scolii, a locului de munca sau achizitionarea unui nou televizor le declanseaza o anumita panica. Persoanele cu autism au nevoie de rutina si intra in panica cand lucrurile nu mai sunt asa cum le stiau. Cu ajutorul remediilor florale bach persoanele cu autism trec mai usor peste schimbarile care au loc in viata lor. Astfel, acesti pacienti vor renunta mai usor la lucrurile familiare si vor fi mai deschisi catre ceea ce se intampla in jurul lor.

Sensibilitatea la stres
Cand exista o secventa prea rapida la stimuli si evenimente o persoana cu autism va prezenta un grad mare de stres, fapt care poate conduce la caderi emotionale. Foarte multe persoane cu autism vor prezenta depresie de-a lungul vietii. Remediile florale Bach pot diminua stresul si reduce incidenta depresiei.

Depresia
Asa cum s-a mentionat mai sus, persoanele cu autism sunt vulnerabile in fata stresului, motiv pentru care cu usurinta pot suferi de depresie. Chiar si in cazul depresiei, esentele florale Bach pot fi de ajutor in depasirea acesteia sau reducerea intensitatii ei.

Beneficiile remediilor florare Bach in caz de autism:

- realizarea contactelor sociale;
- acceptarea schimbarilor;
- evitarea panicii cand apare un eveniment nou;
- depasirea situatiilor stresante;
- reducerea incidentei depresiei.


Medici specialisti Medicina alternativa

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Inchide recomandarile
Vezi recomandarile noastre
Clinici, Medici si Servicii specializate
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate