Clickmed
programare rapida la medic

O femeie din Bihor a nascut un copil cu doua capete, dupa ce medicul i-a spus ca va avea gemeni

Publicat la data de: 23 Ianuarie 2009

Colegiul Medicilor Bihor se va autosesiza in cazul unei femei care a nascut, saptamana trecuta, la Maternitatea din Oradea, un copil mort care avea doua capete, dupa ce medicul care a supravegheat sarcina i-a spus mamei ca va naste gemeni, transmite corespondentul NewsIn.

Femeia, care locuieste intr-un sat din Bihor si mai are acasa noua copii, a cerut medicilor ca nefericitul eveniment sa nu fie facut public. Ea s-a internat la Maternitatea Oradea saptamana trecuta pentru a-si aduce pe lume gemenii, asa cum ii spusese ginecologul care ii supraveghease sarcina. Femeia a dorit sa nasca natural, insa medicii nu au reusit sa extraga copilul si, pentru a nu pune in pericol viata mamei, au decis sa recurga la operatie prin cezariana. Atunci au descoperit ca bebelusul avea doua capete.

"Avea o malformatie foarte grava, incompatibila cu viata. Familia ne-a interzis sa dam declaratii despre acest caz, pentru ca locuiesc intr-un sat si nu vor sa fie aratati cu degetul. Copilul, un baiat, s-a nascut mort. Avea doua capete lipite de torace. Nu avea nici plamani, inima era si ea deformata. Nu avea cum sa supravietuiasca”, a declarat Valeria Filip, medicul care a asistat la nastere, care este in acelasi timp si directorul medical al Materintatii Oradea.

Aceasta nu a dorit sa divulge numele medicului ginecolog care a supravegheat gravida. “La ecografie, in prima faza, medicul a presupus ca femeia va avea gemeni. Dar nu a prea mers la control”, a spus Valeria Filip.

Colegiul Medicilor Bihor nu a primit nici o sesizare in acest caz. "Nu stim nimic. Familia poate sa depuna o sesizare in cazul in care il suspecteaza de malpraxis pe medicul ginecolog care a supravegheat gravida" a precizat dr. Ovidiu Burta, presedintele Colegiului Medicilor Bihor, care a adaugat ca, totusi, organismul se va autosesiza in acest caz.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate