Top 3 vitamine pentru cresterea fertilitatii la barbati

Generalitati

Administrarea suplimentelor in vederea stimularii cantitatii de material seminal pentru a spori fertilitatea masculina este importanta.

Totusi este necesar sa se urmeze o dieta care contine alimente nutritive pentru ca aceste suplimente sa ajute la cresterea fertilitatii.

Credeti sau nu, alimentele consumate joaca un rol cheie in fertilitatea masculina in aceea ce priveste cresterea productiei de testosteron, volumul materialului seminal, precum si a calitatii spermei.

De ce sunt necesare vitaminele?

Vitaminele sunt pietrele de temelie ale fertilitatii masculine, furnizand substantele nutritive corespunzatoare sistemului de reproducere.

Vitaminele optimizeaza nivelul de material seminal din testicule, repara disfunctionalitatea celulelor spermatice si creste motilitatea spermatozoizilor, reducand timpul de conceptie.

Daca nu consumati cantitati adecvate de vitamine, fertilitatea dumneavoastra poate avea de suferit. Fertilitatea poate fi crescuta prin adaugarea in dieta a urmatoarelor vitamine: zinc, vitamina E si vitamina C.

Zinc

Spermatozoizii depind de zinc pentru a mentine nealterata structura ADN-ului. Conform studiilor, suplimentele cu zinc determina cresterea semnificativa a productiei de sperma, motilitatea si calitatea spermei, sporind in acelasi timp volumul de material seminal din testicule.

Este demonstrat ca deficienta de zinc este strans legata de scaderea fertilitatii, a motilitatii spermei si a leziunilor celulelor spermatice. Fara zinc, fertilitatea va fi afectata.

Incorporati zincul in dieta dumneavoastra prin consumul de multivitamine sau consumati alimente bogate in zinc. Stridiile si nucile de pin sunt alimente bogate in zinc, iar consumul acestora va mentine ridicat nivelul fertilitatii masculine.

Vitamina E

Aceasta vitamina este folosita in special pentru tratamentul pielii uscate sau ridate, dar vitamina E trateaza si infertilitatea. S-a demonstrat ca vitamina E creste calitatea si cantitatea spermei. Antioxidantii prezenti in vitamina E cresc potenta prin reducerea efectelor negative ale radicalilor liberi.

Vitamina E contribuie la reducerea daunelor in ceea ce priveste calitatea spermei, in timp ce permite sistemului de reproducere masculin sa sintetizeze mai multa sperma. Acest lucru creste radical fertilitatea.

Expertii in fertilitatea recomanda o doza zilnica de pana la 1000 mg de vitamina E, prin consumul de alimente bogate in aceasta vitamina cum ar fi legume de culoare verde inchis, nuci si cereale fortificate. Vitamina E este usor de introdus in dieta zilnica prin aceste alimente si mentine ridicat nivelul fertilitatii masculine.

Vitamina C

Exista dovezi solide ca vitamina C creste fertilitatea masculina, prin evitarea aparitiei spermei lipicioase, o conditie in care spermatozoizii se lipesc intre ei si reduc cantitatea si calitatea materialului seminal.

Vitamina C ajuta la separarea moleculelor spermatice si astfel, la cresterea volumului de sperma. Continutul de vitamina C din organism se poate imbunatati prin consumul de alimente bogate in aceasta vitamina, cum ar fi portocalele, broccoli, ardei iute si cartofi.

Majoritatea fructelor contin suficienta vitamina C pentru intreaga zi. Se recomanda pana la 1000 de mg de vitamina C pe zi, in lupta impotriva infertilitatii.

Multe dintre alimentele enumerate, sunt benefice sanatatii generale, implicit fertilitatii. Consumati fructe cu frunze verde inchis si cereale integrale, pentru a spori in mod natural fertilitatea.