Spitalul bucurestean Filantropia are, de marti, un departament de medicina materno-fetala

Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Filantropia din Capitala are, de marti, un departament de medcina materno-fetala, primul de acest tip in Bucuresti, a anuntat directorul unitatii sanitare, prof. dr. Gheorghe Peltecu.

"Este o structura de diagnostic materno-fetal unde se poate efectua screeningul prenatal al malformatiilor congentitale si alte tipuri de investigatii ce pot permite depistarea din timp a sindromului Down. De asemenea, in cadrul departamentului se realizeaza aminocenteza si biopsiile placentare", au precizat reprezentantii unitatii medicale.

Potrivit specialistilor, cazurile de copiii depistati cu sindromul Down sunt destul de rare, respectiv unul la 10.000 de nasteri. Medicii au subliniat importanta investigatiilor efectuate in primul trimestru de sarcina, explicand ca afectiunile si anomaliile depistate precoce pot fi tratate de chirurgii pediatri.

Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Filantropia din Capitala se numara printre cele 21 de unitati preluate in adminstrare de municipalitate de la Ministerul Sanatatii.

.ro