Remedii la domiciliu pentru pietre la rinichi

- Apa plata pentru prevenirea pietrelor la rinichi. Cu cat volumul de apa consumata va fi mai mare, cu atat cantatitea de urina eliminata va fi mai mare. Acest lucru contribuie la scaderea numarului de componente din care se formeaza pietrele la rinichi. Prin urmare, puteti bea chiar si 4 litri de apa pe zi, mai ales daca ati avut anterior o piatra la rinichi (pentru a preveni recurenta).

- Magneziul poate fi utilizat ca tratament naturist, prin introducerea in dieta a alimentelor care contin magneziu (acesta ajuta la scaderea cantitatii de oxalati din urina - una dintre principalele componente ale pietrelor la rinichi).

Cele mai multe surse de magneziu sunt: pestele, orezul, avocado si broccoli. Puteti preveni dezvoltarea pietrelor la rinichi prin reducerea consumului de alimente bogate in oxalati, cum ar fi: ciocolata, nuci, fasole, spanac, struguri, capsuni, afine si ceai negru.

- Reducerea aportului de sare. Ar trebuie evitate alimentele bogate in sare (sodiu), care cresc nivelul de calciu in urina (ceea ce favorizeaza sansele dezvoltarii unei pietre la rinichi). Aportul zilnic de sare trebuie sa se limiteze la 2-3 grame zilinic. Cel mai bine este sa se evite alimentele bogate in sare: ketchup, mustar, snackuri si mezeluri.