Cele mai ciudate simptome de sarcina

Generalitati

Cele mai ciudate simptome de sarcina sunt cele la care nu te gandeai niciodata ca ar putea avea legatura cu aceasta perioada. Atunci cand esti gravida treci printr-o multime de stari care mai de care mai greu de suportat, jenante sau chiar periculoase. Fii pregatita pentru cele mai ciudate dintre ele!

Cele mai ciudate simptome de sarcina

Pica (pofte ciudate)

Acesta ramane in topul celor mai ciudate simptome de sarcina. Pentru ca nu se intampla sa auzi la tot pasul de gravide care in loc sa pofteasca la inghetata si ciocolata, au o placere deosebita pentru pamant, creta, benzina sau chiar ciment.

Se considera ca ar fi cauzate de o deficienta de fier in organism. Fii pregatita pentru acestea si consulta medicul in caz ca gusturile tale alimentare trec spre cele non-alimentare.

Sangerare gingivala

Gingiile sunt unele dintre cele mai sensibile zone in timpul sarcinii. Cresterea nivelului de progesteron si estrogen determina si cresterea fluxului si volumului sanguin in corp. Atunci cand se acumuleaza o cantitate mare de sange in gingii, apare o presiune, iar cea mai mica atingere, ca sa nu mai spunem de periaj, le poate face sa sangereze.

Varice si hemoroizi

Printre simptomele ciudate, dar si neplacute ale sarcinii se numara problemele care apar cu vasele sanguine. Acestea devin foarte sensibile din cauza cresterii volumului sanguin si a presiunii puse de uterul in crestere asupra venei cave inferioare si pot da nastere venelor varicoase, in special pe picioare.

Dilatatia varicoasa a venelor localizate la nivel anal sau rectal da nastere hemoroizilor, extrem de neplacuti in sarcina.

Sforait, congestie sau uscaciune nazala

Si nasul tau poate avea de suferit de pe urma schimbarilor din sarcina. Hormonii isi fac de cap in corpul tau si nu rateaza nicio zona. Peretii cavitatii nazale resimt fluxul sanguin, se inflameaza si pot aparea probleme:

- se pot bloca caile aeriene din cauza inflamarii (congestie);
- poate aparea sforaitul in urma blocarii partiale a cavitatii nazale;
- iti poate curge sange din nas din cauza sensibilitatii accentuate a venelor de sange;
- se poate irita nasul din cauza uscaciunii nazale.

Constipatie

Constipatia este unul dintre cele mai frecvente si neplacute simptome de sarcina. Ea este cea care favorizeaza si hemoroizii. Cauza ei este cresterea nivelului de progesteron, care are tendinta de a incetini tranzitul intestinal. Si vitaminele prenatale pot favoriza constipatia, pentru ca absorb apa din organism si ingreuneaza evacuarea fecala.