Ce poti face pentru a avea orgasm simultan

Generalitati

Orgasmul simultan este o experienta pe care orice cuplu si-o doreste. Studiile arata ca partenerii care au orgasm simultan isi pot consolida relatia si ca au o perspectiva mai optimista asupra vietii.

Orgasmul simultan este asociat cu relatiile solide si cu o viata sexuala mai plina de satisfactii. In plan fizic si emotional are loc o comuniune a celor doua persoane, astfel incat, pe undeva, orgasmul simultan ii ajuta pe cei doi sa devina unul singur, se arata intr-un studiu al Jurnalului de Medicina Sexuala.

Cei care doresc sa-si creasca sansele de a experimenta un orgasm simultan pot sa se foloseasca de anumite tehnici si sa urmeze anumiti pasi.

Pregatirea terenului pentru actul sexual

Ca la orice partida de sex, aceasta poate sa inceapa intai in minte, inainte de a trece la fapte. Gandul la partener, in timpul zilei, la acele lucruri pe care doresc sa le faca in dormitor. "Orgasmul unei femei incepe in minte" spune Rachel Abrams, coautor al cartii "Orgasmul multiplu la cupluri". Astfel de ganduri sunt stimuli hormonali care ajuta femeile sa se pregateasca fizic si psihic pentru sex.

Timpul necesar

Pentru ca o femeie sa ajunga la orgasm este nevoie, in general, de mai mult timp decat pentru barbati. O atmosfera placuta, o mangaiere potrivita sau un alt element o poate incuraja sa urce pe treptele placerii.

Tehnici

Barbatul trebuie sa se controleze si sa se ocupe de partenera pentru a o ajuta sa ajunga in pragul orgasmului, in momentul numit "platou". Pentru a se retine, barbatul poate face exercitii de respiratie sau poate incerca alte tehnici de amanarea a momentului final. Pentru a spori placerea, se pot incerca diverse pozitii, precum tehnica alinierii coitale.

Cand ambii sunt pregatiti, este bine sa-si comunice momentul cel mai potrivit si sa se bucure atunci de orgasmul simultan.