Acai, superfructul cu actiune antioxidanta exceptionala

Informatii generale

Consumat de brazilieni de sute de ani pentru proprietatile sale de a ajuta organismul in lupta impotriva bolilor si a procesului de imbatranire, fructul Acai are o capacitate antioxidanta extraordinara, fiind de 35 de ori mai puternic decat portocalele si de 10 ori mai puternic decat merele, ciresele, murele si zmeura. Interesul pentru Acai este cu atat mai mare cu cat astazi, peste 80-90% din populatia lumii consuma mai putin de jumatate din cantitatea zilnica recomandata de antioxidanti care sa lupte impotriva radicalilor liberi din corp.

Cercetarile stiintifice recente au confirmat beneficiile nutritionale uriase ale fructului Acai, care ii asigura organismului din belsug fibre, vitamine B1, B2, B3, C si E, acizi grasi Omega-3/6/9, calciu si potasiu. Originar din padurile amazoniene, fructul Acai se gaseste pe piata din Romania, ca extract standardizat, in produsul natural Acai SE de la Secom, sub o forma usor de administrat si care ii pastreaza toate proprietatile terapeutice exceptionale.

Povestea fructelor Acai

Fructele Acai, de dimensiuni si culori asemanatoare coacazelor, sunt roadele palmierilor cu acelasi nume, originari din padurile Amazonului si constituie, de secole, principala sursa de hrana a brazilienilor. Legendele spun ca fructele Acai, supranumite si “fructele care plang”, au aparut din lacrimile fiicei unui sef de trib amazonian, indurerata de suferintele comunitatii sale afectate de foamete.

Datorita efectelor sale energizante si hranitoare, fructele Acai au devenit foarte populare in randul sportivilor din SUA, in anii ’70 – ’80. Ulterior studiile stiintifice au demonstrat faptul ca aceste fructele contin un anumit tip de antioxidanti, care este extrem de puternic si de eficient in combaterea radicalilor liberi din organism si in protejarea celulelor impotriva imbatranirii premature si a degenerarii, fapt care a determinat o crestere si mai mare a popularitatii fructelor Acai in intreaga lume. De asemenea, aceste fructe de culoare mov sunt renumite ca dusman al kilogramelor in plus.

Acai SE contine un extract standardizat din fructul Acai cu rol puternic antioxidant, ajutand la protejarea structurii ADN-ului, a fluiditatii si a permeabilitatii membranei celulare. Acai SE actioneaza ca puternic antiaging si este eficient in curele de slabire. Produsul este adjuvant in terapiile complementare antitumorale, ajutand la reducerea neoangiogenezei si la inducerea apoptozei. Contribuie la stimularea metabolismului lipoproteinelor si la modularea imunitatii. Acai SE ajuta la reducerea senzatiei de foame datorita indicelui glicemic scazut, indice care face ca energia sa fie eliberata in organism, treptat, pe o perioada indelungata de timp, fara sa fie necesar sa consumam multe alimente. Ajuta la reducerea efectelor expunerii la surse de radicali liberi: radiatii ultraviolete, aditivi alimentari chimici, fum de tigara, poluare, uleiuri vegetale hidrogenate, etc.