Portia de Sanatate

Marti, 22 februarie, Jurnalul National si Reader’s Digest iti aduc cel de-al treilea volum din colectia „Portia de sanatate” . Un proiect plin de...viata! 12 volume in care ai sfaturi de la medici din intreaga lume, terapii alternative, remedii la indemana si retete sanatoase! O colectie despre cea mai importanta investitie din viata fiecarui om: sanatatea!

In volumul de fata ne-am oprit asupra atacului cerebral, bolilor gingiilor, bolilor cardiace si bronsitei. Dupa ce descriem fiecare boala, cu cauzele si simptomele ei, propunem un plan de prevenire si tratare bazat pe toate elementele pe care le are oricine la indemana: vitamine, minerale si alte suplimente alimentare, plante medicinale si terapii alternative precum homeopatia, aromaterapia, oligoterapia, presopunctura, masajul etc.

Ultima parte a fiecarui capitol prezinta alimentele care trebuie consumate cu preponderenta sau care trebuie evitate in cazul afectiunii respective si, pentru a va scuti de timp si efort, adaugam si o lista de retete gustoase si usor de preparat din alimentele benefice, retete pe care le veti gasi in partea a cincea a cartii. In partea a doua este descrisa pe larg nutritia, tratata sub aspect terapeutic, cu tot ce trebuie sa stim despre rolul alimentelor in prevenirea sau tratarea bolilor: aportul energetic, substante continute, necesar zilnic etc. Foarte utile sunt tabelele extinse din care veti afla in ce alimente se gaseste fiecare mineral, oligoelement, vitamina, zahar sau grasime.

Partea a treia descrie vitamina B6, un supliment alimentar valoros in combaterea bolilor cardiace si a problemelor vasculare in general, si acidul folic, esential in producerea substantelor chimice cheie pentru creier si sistemul nervos sau a celulelor sangelui. Evident, sunt mentionate si contraindicatiile fiecarui supliment. In sectiunea rezervata plantelor medicinale, am ales eucaliptul, maslinul, ungurasul si vita-de-vie, si ele recomandate in cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum. Ultima parte demonstreaza ca a manca sanatos nu inseamna deloc a renunta la placerea gustului: realizate din alimentele ce trebuie consumate in mod preponderent in caz de probleme vasculare, afectiuni ale gingiilor, boli cardiace ori bronsita, retetele sunt originale si apetisante, nesugerand catusi de putin ideea de „regim“.

Afla totul despre sanatate ta, numai cu Jurnalul National