Focar de hepatita intr-o comunitate de romi din judetul Galati, 70 de persoane au fost diagnosticate

Directia de Sanatate Publica (DSP) Galati a anuntat, vineri, ca 70 de locuitori dintr-o comunitate de romi din nordul judetului au fost diagnosticati cu hepatita A, iar numarul bolnavilor este in crestere, transmite corespondentul NewsIn.

Directia de Sanatate Publica se confrunta, din toamna anului 2010, cu un focar de hepatita A intr-o comunitate predominant rroma. Pana in prezent, 70 de persoane au fost diagnosticate cu hepatita A. Cele mai multe cazuri s-au inregistrat in luna noiembrie: 40. Numarul creste in continuare, chiar daca noi am luat o serie de masuri in zona: dezinfectie, dezinsectie si vaccinarea a 380 de contacti ai persoanelor diagnosticate cu hepatita”, a declarat, vineri, directorul DSP Galati, dr. Valentin Boldea.

Potrivit acestuia, comunitatea in care a fost descoperit focarul de hapatita, comuna Brahasesti, din nodul judetului Galati, numara 8.800 de locuitori, dintre care 3.300 sunt copii cu varste cuprinse intre 0 si 18 ani.

Dr. Valentin Boldea a precizat ca DSP a incercat sa faca educatie sanitara in randul populatiei rrome, dar a constatat ca receptivitatea a fost scazuta.