6 mituri si fapte despre suplimentele pentru slabit

Prea frumos sa fie adevarat

Visul celor care au surplus de greutate este sa obtina numarul ideal de kilograme doar prin intermediul unei pastile magice, printr-un remediu rapid si usor.

Persoanele care urmeaza diete dupa diete ar putea fi de inteles. Totusi, pentru toti este dificil sa aleaga dintre multiplele variante de oferte care pretind ca pot oferi silueta dorita doar prin consumul unor capsule colorate.
Probabil ca cel mai simplu si efiicient este sa se urmeze un plan de slabit sanatos si realist, care chiar sa functioneze.

Iata cateva mituri des intalnite, legate de suplimentele pentru pierderea in greutate.

Mituri


Mit: Planta din Africa, Hoodia Gordonii, scade in mod eficient pofta de mancare
Fapt. Inca nu se s-a descoperit care este motivul datorita caruia Hoodia reduce apetitul si ajuta la scaderea in greutate.
Ingredientul activ din aceasta planta este compusul numit P57. In urma cercetarilor s-a demonstrat ca animalele carora li s-a injectat in creier aceasta substata, mananca mai putin. Totusi, este greu de crezut ca efectul se va produce si la om prin administrarea capsulelor care contin hoodia.
Pana in prezent, nu s-a studiat efectul hoodiei asupra fiintelor umane, iar consumul plantei nu este foarte sigur; de aceea nu se poate confirma cu exactitate ca aceasta are si capacitatea de a stopa foamea.

Mit: O persoana nu are nevoie de dieta si exercitii fizice daca utilizeaza suplimente pentru slabit
Fapt. Practic, orice specialist va recomanda exercitiile fizice efectuate in mod regulat si o dieta sanatoasa alaturi de consumul suplimentelor pentru slabit unei persoane care doreste sa slabeasca.
Dieta se va stabili si in functie de tipul pastilelor care vor ajuta la scaderea in greutate.

Mit: Suplimentele de ceai verde topesc grasimile
Fapt. Extractul de ceai verde poate ajuta la scaderea in greutate.
Cu toate acestea, consumul in sine de ceai verde nu va contribui prea mult la eliminarea kilogramelor in plus si efectul nu va fi de durata. Posibilele rezultate s-ar putea datora cafeinei care se gaseste intr-o cantitate destul de mare in ceaiul verde.
Daca o persoana prezinta probleme cardiovasculare sau tulburari de somn ar trebui sa evite suplimentele pe baza de cafeina.

Mit: Portocala amara este un inlocuitor sigur pentru ephedra
Fapt. E adevarat ca portocala amara (aurantium citrice) este oarecum similara cu plana numita ephedra, dar consumul celei din urma nu este recomandat.
Ephedra duce la cresterea tensiunii arteriale si aritmii , consumul acestuia fiind interzis dupa ce planta a fost relationata cu mai multe decese.
Portocalele amare contin sinefrina, substanta asemanatoare cu efedrina (ingredientul primar activ al ephedrei). Unii experti considera ca riscurile asupra sanatatii sunt aceleasi ca si in cazul ephedrei.
O categorie de specialisti considera ca pericolele asociate portocalei amare sunt exagerate. Conteaza, totusi, ca portocala amara nu este eficienta pentru pierderea in greutate.

Mit: Orice produs comercializat este sigur
Fapt. Majoritatea oamenilor nu constientizeaza ca multe dintre suplimentele pentru slabit nu sunt suficient testate, utilizarea unora putand fi chiar periculoasa. Recomandabil ar fi ca o persoana care doreste sa piarda in greutate sa se adreseze unui specialist in nutritie, care sa-i recomande suplimentele potrivite dar si sigure.

Mit: Suplimentele naturale utilizate pentru slabit nu au efecte secundare
Fapt. Chiar si un supliment natural poate provoca un efect secundar. Doar unele produse alimentare ar putea fi naturale.
Desi a fost promovat consumul acidului linoleic conjugat (CLA), totusi nu s-au facut suficiente cercetari care sa demonstreze efectele benefice ale acestuia.
Grasimea poate fi diminuata si masa musculara poate fi dezvoltata cu ajutorul unui regim alimentar adecvat si exercitii fizice constante. Medicii considera ca o dieta sanatoasa care contine carne, oua si produse lactate poate acoperi necesarul de CLA.

Aceste argumente ar trebui sa contribuie la construirea unui plan realist pentru cei care doresc sa slabeasca, cele mai importante puncte fiind dieta sanatoasa si programul de fitness.