Modafen Hot Drink - tratamentul eficient impotriva simptomelor de raceala, gripa si sinuzita

Tinerii sunt cei care aleg preponderent plicurile pentru tratarea racelii si gripei

Sanofi-aventis lanseaza Modafen Hot Drink, analgezic, antipiretic si decongestionant eficient impotriva simptomelor de raceala, gripa si sinuzita. Medicamentul nou lansat are o actiune complexa: calmeaza durerile (de cap, gat, sinusale, musculare si articulare), scade febra si reduce congestia nazala (elibereaza caile respiratorii, facilitand respiratia). Se absoarbe rapid si are un gust placut de lamaie.

Paracetamolul se absoarbe rapid si complet in toate tesuturile, atingand concentratia maxima intr-un interval de 30 de minute pana la doua ore dupa administrare. Modafen Hot Drink contine concentratia adecvata de paracetamol pentru a fi eficient in calmarea durerii si scaderea febrei si totodata prezinta un risc scazut de supradozare. Modafen Hot Drink poate fi administrat persoanelor active deoarece nu determina somnolenta, fiind lipsit de efecte sedative. Clorhidratul de fenilefrina (10 mg) reduce rinoreea si congestia nazala. In plus, cantitatea de zahar este mai scazuta in comparatie cu alte produse existente pe piata (2,7 g/plic).

Modafen Hot Drink este destinat adultilor si adolescentilor cu varsta peste 15 ani. Doza maxima recomandata este de 4 plicuri pe zi (cate un plic la un interval de minim 4 ore). Medicamentul este disponibil in farmacii, in cutii cu 6 si 12 plicuri.


Stiati ca:
Primele simptome de raceala sunt: stranut, nas infundat, dureri de gat si de cap, febra, frisoane, dureri musculare si ale articulatiilor sau dureri sinusale?
Raceala si gripa sunt principalele cauze de absenteism la scoala si serviciu?
Adultii si adolescentii racesc de doua pana la patru ori pe an?
Femeile sunt mai vulnerabile la raceli decat barbatii, in special cele cu varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani? Unul dintre motive este faptul ca acestea sunt in contact apropiat cu copiii.
Majoritatea copiilor racesc de sase pana la zece ori pe an, iar in familiile unde exista copii la scoala, numarul racelilor in cazul copiilor creste dramatic pana la 12 pe an?
Desi raceala si gripa sunt mai frecvente in lunile de toamna-iarna, motivul principal nu este temperatura scazuta, ci de faptul ca petrecem mai mult timp in interior, in apropiere unii fata de ceilalti, fapt care favorizeaza raspandirea accelerata a virusurilor?
Sunt identificate peste 200 de tipuri de virusuri care cauzeaza raceala si gripa, iar numarul lor este in continua crestere?