Examinarea PET/CT - O noua speranta in investigatia bolilor oncologice

Diagnosticare

In Romania exista peste 380.000 de bolnavi de cancer aflati in tratament. Anual, sunt diagnosticate in jur de 70.000 de cazuri noi de cancer. In 2007, cresterea numarului de bolnavi a fost de 10% fata de 2006.

Incidenta si mortalitatea datorate bolii neoplazice ocupa locul al doilea in randul morbiditatii generale, pe primul loc situandu-se bolile cardio-vasculare. Este demn de mentionat ca pentru grupa de varsta 35-60 ani (econimic activa) cancerul ocupa locul intai ca incidenta a mortalitatii.

Investigatia PET/CT – tomografie cu emisie de pozotroni combinat cu computer tomograf ne ofera cel mai precis diagnostic privind bolile canceroase. Tehnologiile anterioare de imagistica (razele X, ultrasunete, RMN-ul si tomografia computerizata) erau limitate in stabilirea unui diagnostic precis in cazul tumorilor, deoarece nu era posibila identificarea tipului acestora (maligna sau beningna).

Cercetarea dimensiunii si localizarii tumorilor
PET/CT este adecvat pentru definirea exacta a locului bolii neoplazice si pentru a raspunde la intrebarea daca exista metastaze undeva in organism. Informatiile furnizate de PET/CT pot modifica strategia de tratament in 50% dintre cazuri. Diagnosticarea rapida si precisa a acestor maladii este extrem de importanta, iar examinarea PET/CT ofera o extensie reala a bolii, ceea ce permite elaborarea unui tratament particularizat. Acest procedeu urmareste cresterea sanselor de diagnosticare in stadiul primar al bolii permitand specialistilor sa dezvolte programe personalizate pentru fiecare pacient, crescand astfel speranta de viata a acestora.

Prin examinarea PET/CT a intregului corp, devin inutile alte examinari de multe ori incomode.

In cazul imbolnavirilor de cancer examinarea PET/CT este recomandata inaintea fiecarei interventii chirurgicale, in timpul tratamentului pentru verificarea efectului chimioterapiei utilizate si este recomandat ca dupa tratament, examinarea sa se efectueze anual timp de cinci ani. Dar examinarea este recomandata si persoanelor sanatoase cu risc, daca de exemplu a existat o imbolnavire canceroasa anterioara in familie. Prin diagnosticarea precoce, sansa de vindecare a cancerului este semnificativ mai mare

Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
Diagnosticare cancerCentru de Diagnostic Pozitron-Diagnosztika PET/CTOradea, B-dul Gen. Magheru nr. 1, jud. Bihor
Telefon: 0259-409-090; 0259-409-091
Fax: .0259-409-099
E-mail: [email protected]
www.petct.ro