Contactele sexuale pasionale actioneaza ca un analgezic puternic

Potrivit unui studiu realizat de echipa de cercetatori de la Stanford Univesity, California, sentimentele intense din timpul contactului sexual actioneaza ca un analgezic puternic. Contactul sexual intens are un puternic efect vindecator, deoarece sunt activate zonele creierului responsabile cu motivatia si recompensa.

Profesorul Sean Mackey, de la Stanford Univesity, a declarat: "Cand oamenii traiesc dragostea intens, mai ales in primele etape ale ei, dezvolta modificari semnificative ale starii de spirit care are un impact relevant asupra durerii pe care o manifesta."

Totodata, prin acest studiu s-a demostrat ca durerea este ameliorata si atunci cand pacientii vizualizeaza fotografii cu persoanele iubite. Echipa de cercetatori a declarat ca imaginile au provocat un raspuns emotional care a activat productia de dopamina din zonele creierului asociate cu motivatia sau recompensa.

"Suntem inca in faza de inceput a cercetarilor privind aceste structuri de motivatie ale creierului si modul in care acesta amelioreaza durerea. Sistemele sunt printre cele mai profunde si importante, implicand actiunea dopaminei - un neurotransmitator primar care influenteaza starea de spirit, recompensa si motivatia."