Cele 7 beneficii ale apei

Generalitati

Incercati sa pierdeti din greutate? Apa accelereaza metabolismul si ofera senzatie de satietate. Inlocuiti bauturile dulci cu apa. Un pahar inainte de masa taie apetitul. Consumul de apa accelereaza metabolismul mai ales daca apa este rece. Corpul trebuie sa lucreze pentru a aduce apa la temperatura sa, si pentru acest efort va arde cateva calorii.

Apa intensifica energia

Daca va simtiti fara vlaga si obositi, beti un pahar cu apa. Deshidratarea va face sa va simtiti astfel. Apa ajuta sangele sa transporte oxigenul si alti nutrienti la celule. Daca beti suficienta apa activitatea inimii de a pompa sange in tot corpul este simplificata.

Relaxati-va cu apa

85% din tesutul creierului este format din apa. Daca sunteti deshidratat atat corpul, cat si mintea vor avea de suferit. Daca resimtiti senzatia de sete, deja sunteti deshidratat. Pentru a scade nivelul de stres, ar trebui sa aveti la indemana, tot timpul, o sticla cu apa.

Imbunatatiti-va tonusul cu apa

Apa potabila ajuta la prevenirea crampelor musculare si lubrifiaza articulatiile corpului, marind mobilitatea. Daca sunteti bine hidratat puteti sa exersati mai mult fara sa va enervati.

Hraniti-va pielea

Liniile fine si ridurile sunt mai profunde atunci cand sunteti deshidratat. Apa este crema de frumusete ce provine din natura. Hidratarea pielii va va face sa aratati mai tanara. De asemenea, curata impuritatile si imbunatateste circulatia lasand fata limpede, curata si stralucitoare.

Ramaneti in echilibru cu apa

Alaturi de consumul de fibre, apa ajuta la o buna digestie. Apa, contribuie la dizolvarea reziduurilor si face trecerea lor mai usoara prin tractul digestiv. Daca sunteti deshidratat, corpul absoarbe toata apa, lasandu-va colonul uscat si se poate instala constipatia.

Apa scade riscul formarii de pietre la rinichi

Riscul de a dezvolta litiaza renala creste la persoanele care nu beau suficienta apa. Apa dizolva sarurile si mineralele din urina, care formeaza cristale solide, cunoscute sub numele de pietre la rinichi. Pietrele la rinichi nu se pot forma in urina diluata, astfel, pentru a reduce riscul de litiaza renala, beti multa apa!

Consumati suficienta apa

In general nutritionistii recomanda sa beti cam 2 litri de apa pe zi, dar nu cantitati mari dintr-o data. Daca faceti activitati fizice sau daca transpirati, este posibil sa aveti nevoie de un consum mai mare de apa.