Pierderile de memorie sau amnezie

• Rozmarinul este una din cele mai eficiente plante in cazul acestor afectiuni. Consumati ceai de rozmarin o data sau de doua ori pe zi. Ceaiul de rozmarin nu este doar un remediu de exceptie in cazul amneziei dar este si o bautura racoritoare pentru oricine o va savura.

• Consumul de migdale contribuie in mod real la consolidarea memoriei; acestea vor fi de ajutor si in tratarea tulburarilor legate de sistemul nervos. Intr-o ceasca cu apa se introduc 10-12 migdale si se lasa la inmuiat peste noapte. Dimineata se scurge apa, se decojesc migdalele si se piseaza pana se formeaza o pasta. Se amesteca pasta cu p lingurita de unt dupa care poate fi consumtata.

• Nucile sunt un alt remediu natural care va poate ajuta in cazul pierderilor de memorie. O persoana ar trebui sa consume aproximativ 20 g de nuci zilnic. Pentru a amplifica efectul se recomanda consumul de nuci alaturi de 10 g de smochine sau stafide.

• In lupta contra pierderilor de memorie este eficient si consumul de brahmi. Se piseaza aproximativ 7 g de planta uscata si se amesteca cu putina apa si 7 migdale. Se filtreaza amestecul si se adauga putin zahar pentru a face gustul mai placut. Se bea amestecul pe stomacul gol, in fiecare dimineata, timp de 15 zile.

• Amestecati un mar ras cu o lingurita de miere si o cana cu lapte. Amestecul rezultat trebuie consumat in fiecare dimineata.

• Introduceti in alimentatia dvs. produse bogate in fosfor: smochine, struguri, portocale, cereale, legume uscate, sucuri naturale de fructe, produse lactate, oua.

• Cateva seminte de chimen se amesteca cu 2 lingurite de miere. Remediul este eficient in cazul pierderilor de memorie si de tristete patologica.

• Tehnicile de relaxare precum pranayama si yoga imbunatatesc memoria, daca sunt practicate in mod regulat.