Un corp de invidiat in doar 4 saptamani

Generalitati

Va recomandam un program de exercitii fizice care va va ajuta sa obtineti un corp asa cum va doriti in doar 4 saptamani. Acest program este proiectat special pentru cei care nu isi doresc sa practice exercitii fizice la sfarsitul saptamanii.

Urmati acest program timp de 4 saptamani si veti avea o silueta de invidiat si o musculatura fortifiata!

Luni

Zonele tinta: fese, picioare si abdomen

Exercitii recomandate:

• 20 de minute de exercitii cardio
Indicatii: la sala de gimnastica utilizati stepperul sau bicicleta eliptica. daca lucrati in aer liber, incercati mersul alert, joggingul sau boxul usor.
Nivelul de dificultate al exercitiilor este redus, dar beneficiile sunt nemasurabile!

• 20 genuflexiuni
Indicatii: stati cu mainile pe langa corp si cu spatele drept. cand flectati genunchii intindeti bratele in fata dvs. paralel cu solul.
Reveniti la pozitia de start si reluati exercitiul!

• 20 fandari laterale
Indicatii: stati cu mainile pe solduri. cu piciorul drept faceti un pas mare inainte si deplasati-va corpul spre inainte pana cand coapsa dreapta este paralela cu podeaua. Reveniti la pozitia de start si apoi repetati exercitiul pentru piciorul stang.

• 25 ridicari de
greutati
Indicatii: se folosesc greutati de 1,5 - 3 kg. pozitionati mainile spre in fata si privirea inainte. din talie va aplecati in fata pana cand atingeti cu degetele mainii podeaua. Frectati usor picioarele si reveniti in pozitia initiala. reluati exercitiul!


• 40 exercitii pentru abdomen
Indicatii: stati intins pe spate cu bratele pe langa corp. ridicati picioarele spre tavan pana cand sunt perpendiculare cu acesta. Sprijinindu-va pe brate, ridicati fesele cativa centimetri de la podea. Reveniti la pozitia initiala si reluati exercitiul!

Marti

Zonele tinta: bratele si pieptul

Exercitii recomandate:


• 20 minute de exercitii cardio
Indicatii: 15-20 de flotari normale (cu picioarele intinse) sau sprijinindu-va pe genunchi, in functie de preferinta dvs.

• 20 de exercitii pentru piept
Indicatii: stati in sezut cu o greutate de 1,5 - 3 kg in fiecare mana. Bratele vor fi intinse paralele spre in fata, apoi intindeti bratele spre in sus si apoi spre varful degetelor de la picioare. Reluati incet pozitia de pornire.

• 20 aplecari pe scaun
Indicatii: stati pe marginea scaunului cu genunchii indoiti, picioarele flectate usor departate, iar greutatea corpului pe calcaie. Va prindeti cu mainile de partea din fata a scaunului. Tineti spatele drept. Folositi-va de maini pentru a trage usor trunchiul in fata pana cand umerii sunt perpendiculari cu scaunul. Reveniti la pozitia initiala si repetati miscarea.

• 40 exercitii cu haltere de 2,5 - 4 kg pentru
bicepsi
Indicatii: se fac 20 exercitii pentru fiecare brat.

Miercuri

Zonele tinta: spate si umeri

Exercitii recomandate

• 20 minute de activitate cardio

• 25 sarituri pe loc, tinand in fiecare mana o greutate de 1,5 kg

• 20 de ridicari laterale
Indicatii: stati cu picioarele departate, iar in fiecare mana tineti un h...de 1,5 - 3 kg, dupa care ridicati si coborati braterele in lateral. Exercitiul se practica lent - atat ridicarea cat si coborarea bratelor.

• 20 exercitii pentru umeri

Indicatii: stati cu mainile pe langa corp, tineti in fiecare mana o greutate de 1,5 - 3 kg. Indoiti bratele si ridicati-le la nivelul umerilor. Ridicati la maxim bratele deasupra capului, le tineti intinse cateva secunde si apoi le coborati incet pana la nivelul umerilor.

Joi

Zonele tinta: fesele, picioarele si abdomenul

Exercitii recomandate


• 20 minute de exercitii cardio

• 30 exercitii pentru
fese (15 fiecare picior)
Indicatii: sprijiniti-va in maini, cu genunchii flectati ("patru labe"). mentineti spatele drept, paralel cu solul. Aduceti genunchiul spre piept, dupa care executati miscari din picior inapoi si in sus.

• 15 aplecari pe scaun
Indicatii: stati pe marginea scaunului cu genunchii indoiti, picioarele flectate usor departate, iar greutatea corpului pe calcaie. Va prindeti cu mainile de partea din fata a scaunului. Tineti spatele drept. folositi-va de maini pentru a trage usor trunchiul in fata pana cand umerii sunt perpendiculari cu scaunul. Reveniti la pozitia initiala si repetati miscarea.

• 20 exercitii pentru abdomen
Indicatii: stati intins pe spate cu bratele pe langa corp. Ridicati picioarele spre tavan pana cand sunt perpendiculare cu acesta. Sprijinindu-va pe brate, ridicati fesele cativa centimetri de la podea. Reveniti la pozitia initiala si reluati exercitiul!

• 40 de rasuciri oblice
Indicatii: stati pe spate cu genunchii indoiti si mainile la ceafa. Folositi-va muschii abdominali pentru va ridica capul si umerii de la podea. In timp ce va ridicati, rotiti trunchiul spre dreapta, reveniti la pozitia initiala si apoi rotiti trunchiul spre stanga. Exercitiul trebuie practicat de 20 de ori pentru fiecare parte.

Vineri

Zonele tinta: cele care au nevoie de exercitii suplimentare.

Exercitii recomandate:

• 20 minute exercitii cardio
Indicatii: daca bratele dvs. au nevoie de mai multe exercitii decat alte zone ale corpului, repetati antrenamentul de marti. In cazul in care spatele si umerii sunt punctul slab, repetati antrenamentul de miercuri, iar daca fesele, picioarele si abdomenul necesita exercitii in plus, aplicati antrenamentul de joi sau cel de luni.

Alimentatia recomandata

Cateva recomandari alimentare pentru cei care in timpul acestui program de exercitii doresc sa scape si de kilogramele in plus:
- consumati carne slaba, bogata in proteine, la pranz si cina;
- alegeti legume cu frunze de culoare verde inchis, cum ar fi spanacul, stevia, in loc de cartofi.
- evitati sa consumati alcoolul, bauturi energizante sau carbogazoase;
- nu consumati multe fructe tropicale bogate in calorii (ananas, banane, nuci de cocos).
- renuntati la deserturile cu zahar. incercati sa va satisfaceti pofta de dulce consumand sucuri din fructe, neindulcite.