8 sfaturi pentru o vara sanatoasa

Generalitati

Cu siguranta organismul se resimte dupa zi torida de vara. Pentru a va imbunatatii calitatea vietii, specialistii au venit cu cele mai bune sfaturi pentru ca si in sezonul cald frumusetea si sanatatea oamenilor sa nu aiba de suferit.

In cele ce urmeaza va prezentam 8 sfaturi pentru o vara sanatoasa, astfel incat sa va imbunatatiti stilul de viata si starea generala de sanatate!

Consumati fructe de padure

Daca doriti sa faceti o schimbare in dieta dvs. o ceasca cu fructe de padure proaspete (mure, afine, capsuni) este exact ce aveti nevoie. Acestea va vor ajuta sa asimilati antioxidantii care previn deteriorarea tesuturilor si reduc riscul aparitiei afectiunilor legate de inaintarea in varsta. Afinele si murele au cel mai mare continut de antioxidanti.

Totodata, fructele de padure sunt bogate in fibre, care contribuie la scaderea valorilor colesterolului si la prevenirea anumitor forme de cancer.

Relaxati-va

Pentru scaderea nivelului de stres va puteti ocupa timpul cu reamenajarea gradinii; daca spatiul nu va permite, alternativa ar fi sa intretineti cateva ghivece cu flori. Chiar daca mainile dvs. se murdaresc cu pamant, mintea dvs. se va elibera de stresul din viata cotidiana; aceste activitati va ajuta sa va relaxati, fiind strategii reale de psihoterapie ocupationala.

Folositi zilnic ata dentara

Ata dentara poate fi folosita pretutindeni, la plaja (intr-un loc ferit), in timp ce cititi sau cand va uitati la tv. Acest obicei ar trebuie sa devina primul pas in curatarea dintilor, fiind extrem de eficient in prevenirea cariilor dentare si a afectiunilor din cavitatea bucala.

Miscare in aer liber

Optati pentru practicarea unui sport in aer liber: mergeti intr-o excursie, jucati-va impreuna cu copiii dvs., inotati, plimbati-va cu bicicleta sau cu rolele; oricare din aceste activitati va vor face sa simtiti placerea miscarii in aer liber.

Nu uitati ca timpul petrecut cu familia este foarte important; orice moment poate fi o ocazie sa va consolidati relatiile cu partenerul si copiii dvs.

Protejati-va ochii

Ochelarii de soare diminueaza cu pana la 99% actiunea razelor ultraviolete de tip A si B. De asemenea, ajuta la prevenirea cataractei dar si a ridurilor de expresie din jurul ochilor.

Cand practicati diverse exercitii fizice sau activitati in aer liber purtati ochelari care sa va protejeze vederea. Consultati medicului oftalmolog pentru a va recomanda cea mai buna alternativa!

Vacanta de vara

Profitati de vacanta de vara pentru a va relaxa si pentru a va odihni inima. Vacantele detin beneficii multiple: contribuie la scaderea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac, a hormonilor de stres (cum ar fi cortizolul care contribuie la cresterea in greutate si creste riscul pentru boli cardiovasculare).

Evitati alcoolul

Vara se recomanda, in special, consumul bauturilor racoritoare sau al celor slab alcoolizate. Un pahar cu sangria (vin diluat cu suc), o bere rece sau un pahar cu vin si apa sunt sanatoase si revigorante si nu contin o cantitate mare de mult alcool.

Consumate cu moderatie, anumite tipuri de bauturi alcoolice pot proteja impotriva bolilor cardiace. Bauturile alcoolice vor fi evitate de catre femeile insarcinate sau persoanele cu probleme cronice de sanatate.

Dormiti suficient

Acordati importanta cuvenita odihnei si somnului prin mentinerea aceleiasi ore de culcare si de trezire, chiar si in zilele lungi de vara. De asemenea, se recomanda sa nu consumati alcool cu trei ore inainte de culcare pentru a preveni insomnia. Somnul de dupa-amiaza este ideal daca zilnic va culcati la aceeasi ora si dormiti o durata aproximativa de timp.

Acestea sunt cele 8 metode simple care va pot imbunatati sanatatea in aceasta vara.
Incercati una sau incercati-le pe toate! Sunt usor de aplicat si benefice pentru dvs.