Politia a deschis dosar penal in cazul bebelusului care a suferit arsuri in maternitate la Campulung

Politia Arges a intocmit un dosar de cercetare penala in cazul nou-nascutului care a suferit arsuri de gradele III si IV, in timp ce se afla internat la Sectia Nou-nascuti a Spitalului Municipal Campulung, informeaza corespondentul NewsIn.

Cazul nu a fost semnalat Politiei, insa echipa operativa a Politiei Municipiului Campulung s-a autosesizat si a facut verificari in unitatea medicala.

"In ziua de 30.06.a.c., politistii Municipiului Campulung s-au sesizat din oficiu referitor la cazul unui nou-nascut care a suferit arsuri la nivelul corpului in timp ce se afla internat la Sectia Nou-nascuti a Spitalului Municipal Campulung", se arata intr-un comunicat al politiei Arges.

Politistii precizeaza ca incubatoarele din sectia de neonatologie erau ocupate, asa ca fetita a fost asezata intr-un patut, iar infirmiera de serviciu i-a pus langa corp o sticla din plastic cu apa fierbinte.

"La fata locului s-a deplasat echipa operativa din cadrul Politiei Municipiului Campulung, care a stabilit ca in data de 29.06.a.c., la ora 1405, M. A. in varsta de 19 ani, din com. Mihaesti, a nascut prematur o fetita in greutate de 2,4 kg. Din cauza faptului ca incubatoarele erau ocupate, dupa ce a fost infasat, nou-nascutul a fost asezat intr-un patut, iar infirmiera de serviciu, S. M., conform practicilor medicale, i-a pus langa corp o sticla din plastic (PET) de 2 l cu apa calda, pentru mentinerea temperaturii corpului", mai precizeaza reprezentantii biroului de presa al IPJ Arges.

Cateva ore mai tarziu, cadrele medicale care au examinat din nou bebelusul au constatat ca acesta avea pe corp are mai multe leziuni.

"La orele 2100, cadrele medicale au examinat nou-nascutul si au constatat ca scutecele sunt umede, acesta prezentand la nivelul corpului mai multe leziuni, diagnosticul fiind dupa cum urmeaza: flictena diametrul 2/2 cm., regiunea cotului stang; flictena diametrul aproximativ 2/2 cm., regiunea articulatiei coxo-femurale stang, arsura termica, arsuri gradul 3-4 insulare. Ulterior in data de 30.06. a.c., s-a dispus internarea nou-nascutului la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti", se mai arata in comunicatul politiei.

Ancheta politiei este in curs de desfasurare, urmand ca dosarul sa fie inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Campulung cu propuneri legale.

"Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii imprejurarilor in care a avut loc evenimentul si, in functie de evolutia starii de sanatate a nou-nascutului, se va face incadrarea juridica a faptei, urmand ca dosarul sa fie inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Campulung cu propuneri legale", precizeaza reprezentantii biroului de presa al IPJ Arges.

Directia de Sanatate Publica Arges a deschis miercuri o ancheta la Spitalul Municipal Campulung, dupa ce un nou-nascut a suferit arsuri in timp ce se afla in Secia Neonatologie, fiind transferat la Bucuresti pentru a primi ingrijiri medicale la Sectia de Chirurgie Plastica de la Spitalul Grigore Alexandrescu. Potrivit dr. Anca Alexandrescu, directorul coordonator al DSP Arges, copilul nascut marti avea arsuri de gradele III si IV pe cot si sold, pe portiuni nu foarte mari, insa imunitatea bebelusului este foarte scazuta si exista pericolul unei infectari.

"Este vorba de o fetita nascuta in urma cu 24 de ore, care prezinta arsuri profunde, pe cotul stang si soldul stang, provocate prin incalzirea cu o sticla de apa calda, pusa in patut de o asistenta din cadrul sectiei de neonatologie de la Spitalul Municipal Campulung. Nu stim deocamdata ce s-a intamplat. Nu putem sa facem presupuneri si bebelusul nu a fost trimis la Bucurestipentru ca avea viata pusa in pericol, ci pentru a preintampina o situatie grava", a declarat dr. Anca Alexandrescu, director coordonator DSP Arges.

Atat conducerea Spitalului Municipal Campulung, cat si DSP Arges au inceput anchete in acest caz. "Vom dispune masuri in functie de rezultatele anchetei. Cel mai probabil, la inceputul saptamanii viitoare vom avea primele concluzii. Repet, viata copilului nu a fost pusa in pericol, dar nu are imunitate aproape deloc si transferul la Bucurestieste mai mult o masura de preventie. in plus, acolo exista o sectie de chirurgie plastica infantila, ceea ce in Arges nu avem", a mai declarat directorul coordonator al DSP Arges.