Cseke: Nu e normal ca un copil sa moara din cauza unei fracturi, vinovatii sa plateasca

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat ca nu este normal ca in 2010, intr-o tara civilizata, un copil sa moara din cauza unei fracturi si ca vinovatii trebuie sa plateasca, daca se constata ca s-au facut greseli, in special din lipsa de responsabilitate.

”Sunt indignat. (...) Nu cred ca este normal ca, in anul 2010, intr-o tara civilizata, un copil sau tanar sa moara din cauza unei fracturi. Dupa cazul din Oradea, cand un tanar in varsta de 17 ani a decedat tot din cauza unei fracturi, acum este a doua situatie cu care ne confruntam in mai putin de patru luni.

(...) Nu aceasta este valoarea sistemului sanitar romanesc. Avem personal medical bine pregatit, devotat si responsabil, dar din cauza unor astfel de neglijente si situatii inexplicabile din punctul meu de vedere, credibilitatea sistemului sanitar are de suferit si toate minunile medicale pe care adevaratii profesionisti le savarsesc sunt umbrite si uitate"
, a spus ministrul.

Cseke a cerut reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica a judetului Olt, dar si celor ai Colegiului Medicilor din Romania, sa analizeze de urgenta cazul de la Slatina din punct de vedere al culpei medicale, dupa ce un copil de noua ani, care a ajuns la Spitalul Judetean Olt cu o mana fracturata, a murit la trei zile in urma unei infectii generalizate.

Conducerea Spitalului Judetean a inceput o ancheta interna, iar Inspectoratul de Politie al Judetului Olt face, la randul sau, verificari in acest caz, urmand sa ia in calcul inclusiv rezultatele examenului medico-legal.