20 octombrie - Ziua Internationala a Osteoporozei

Ziua Internationala a Osteoporozei, va fi marcata si in acest an printr-o manifestare dedicata luptei impotriva acestei afectiuni. Evenimentul “Osteoporoza poate fi prevenita. Actioneaza acum!” va trage un semnal de alarma asupra pericolului oteoporozei, atragand atentia asupra importantei mijlocelor de preventie, pentru evitarea acestei boli.

Conferinta va avea loc pe 20 octombrie, la Bucuresti, in sala de conferinte a Casei Universitarilor si va fi un eveniment interactiv care va mobiliza toate fortele importante de lupta impotriva osteoporozei.

Medici ortopezi, reumatologi si endocrinologi si reprezentanti ai tuturor asociatiilor de sprijin a persoanelor afectate de osteoporoza vor discuta despre metodele de profilaxie pentru mentinerea unui sistem osos sanatos si vor trece in revista masurile ce trebuie adoptate pentru a evita instalarea bolii numite „epidemia silentioasa”.

Scopul acestui eveniment este de a lansa un mesaj prin care sa creasca gradul de constientizare publica asupra importantei preventiei in osteoporoza, o afectiune periculoasa, dificil de tratat, dar atat de simplu de prevenit!

Sunt asteptate la eveniment toate persoanele interesate sa afle cum se pot proteja de osteoporoza, direct de la cei mai buni specialisti in domeniu. Lipsa informarii si slaba educare a publicului fac ca aceasta maladie, care se instaleaza fara sa genereze niciun fel de simptome, sa fie neglijata pana in momentul in care se manifesta printr-o fractura. Fracturile osteoporotice pot provoca deformari, invaliditate si pierderea mobilitatii, chiar si pentru toata viata.

Conferinta este organizata de Sanatatea Media Group, la initiativa Worwag Pharma Romania.