Eveniment: Excelenta Medicala Romaneasca - 200 transplanturi hepatice

Centrul de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Fundeni va invita la “Excelenta Medicala Romaneasca – 200 transplanturi hepatice”, 18 Septembrie 2009, 10:30, Hotel Hilton Bucuresti, sala “Le diplomate”.

Din agenda:
• Prezentarea evolutiei cazurilor cuprinse in programul de transplant hepatic
• Penea Gheorghe, Timea Balogh, Stefan Birtalan si alti 100 de pacienti povestesc detalii despre viata posttransplant
• 10 ani de la primele transplanturi cardiace
• 4 dintre cei mai buni tranplantologi din Europa discuta despre noi tehnici in domeniu

Organizat de Tarus Media, evenimentul celebreaza cele 200 de transplanturi hepatice efectuate in cadrul "Programului de transplant din Centrul de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Fundeni" demarat in 1997.

Profesorul Irinel Popescu, alaturi de cei mai renumiti transplantologi din tara, va modera discutiile privind evolutia pacientilor cuprinsi in program. “Dupa o perioada extrem de grea a inceputului, pe 15 aprilie 2000 a fost efectuata prima operatie cu supravietuire a pacientului. Dl. Penea Gheorghe, transplantat in acea zi, supravietuieste si in prezent si se afla intr-o conditie foarte buna”, a declarat Irinel Popescu, Director al Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Fundeni.

In cadrul evenimentului vor avea loc discutii cu cei peste 100 de pacientii care au beneficiat de programul de tranplant hepatic. Vor fi prezentate cazurile, printre care se numara Dl. Penea Gheorghe, Timea Balogh – primul transplant de ficat de la mama la fiica si Stefan Birtalan, unul dintre cei mai buni handbalisti ai Romaniei, dublu campion mondial.

Prof. Domenico Forti, Italia, Sef al Departamentului de Chirurgie generala si transplant abdominal al Spitalului Niguarda Ca' Granda din Milano si Prof. Yaman Tokat, Profesor Dr., Departamentul de chirurgie generala, Universitatea Bornova, Izmir, Turcia, Prof. Guido Persjin, Eurotransplant, Olanda si Prof Takorov Ivelin, Academia Medicala Militara, Bulgaria sunt invitatii speciali ai evenimentului.

Am dezvoltat o permanenta colaborare cu programe de transplant din strainatate, in mod special cu programul de la Spitalul Niguarda din Milano, condus de profesorul Domenico Forti si cu programul de la Spitalul Universitar din Essen, condus de profesorul Cristoph Broelsch. Acesta colaborare a servit mai intai direct bolnavilor, unele operatii fiind efectuate in comun cu chirurgii si anestezistii din aceste centre si in al doilea rand programului in ansamblu, deoarece a oferit un reper european la care sa se raporteze. In ultimii ani programul nostru a sprijinit dezvoltarea transplantului in Bulgaria (Spitalul Lozenec din Sofia) si Serbia (Spitalul Universitar din Novisad)”, a explicat Prof. Irinel Popescu.

Bolnavii transplantati s-au constituit intr-o asociatie (Asociatia pacientilor cu transplant hepatic) condusa de dl. Judecator Mihai Stoian, aflat in permanenta legatura cu toti cei transplantati. Dl Stoian a confirmat prezenta la eveniment si poate da toate detaliile privind rezultatele benefice ale programului din perspectiva pacientilor.

Faptul ca cea mai mare parte a bolnavilor transplantati s-au reintegrat foarte bine in familie si in societate (copii urmeaza scoala cu rezultate bune, unii adulti au terminat facultati, si-au dat doctorate, etc.) arata foarte clar valoarea terapeutica a metodei. Ficatul este un organ foarte tolerant imunologic, de aceea, o data depasit primul an posttransplant, bolnavii supravietuiesc de regula in conditii foarte bune, avind o durata de viata comparabila cu tuturor indivizilor din categoria lor de varsta”, a adaugat Irinel Popescu.

Evenimentul macheaza si 10 ani de la primele transplanturi cardiace: Prof. Serban Bradisteanu in 24 Octombrie 1999 si Prof. Radu Deac in 14 Noiembrie 1999.

Au mai confirmat prezenta la eveniment: Prof. Vasile Candea, Presedinte Academia Oamenilor de Stiinta, Prof. Mihai Lucan, sef al Oficiului Regional de Transplant Cluj; Prof. Radu Deac, Sef al Clinicii de chirurgie vasculara Targu Mures; Dr. Serban Bradisteanu; Doina Ilinca, Centrul de Imunologie, Institutul de Hematologie; Dan Tulbure, Vicepresedinte Societatea Romana de Anestezie Terapie Intensiva, Sef Sectia Anestezie si Terapie Intensiva , Institutul Clinic Fundeni; Prof. Mihai Voiculescu, Presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului.

Pentru acreditari o puteti contacta pe Johana Toma – PR Manager, Tarus Media
Mail: [email protected]; [email protected]
Tel: 0766 56 36 71

Pentru a afla mai multe detalii depre acest eveniment accesati site-ul TarusMedia.ro!