La Maternitatea din Brasov a fost nascut al doilea copil sirena

Medicii de la Maternitatea din Brasov au asistat pentru a doua oara, in mai putin de un an, la nasterea unui copil care suferea de o malformatie congenitala extrem de rara ce nu permite supravietuirea copiilor mai mult de 15 zile, numita sirenomelia.

Nou-nascutul a trait doar 40 de minute de la nastere. In mod obisnuit acesti copii nu supravietuiesc, pentru ca se nasc fara rinichi si au picioarele in forma de inotatoare. Pentru a-i tine in viata ar trebui sa le facem mai intai transplant de rinichi, ceea ce este foarte complicat in cazul lor. Sansele de supravietuire sunt zero, a declarat dr. Ioan Oprea, seful sectiei de Neonatologie a Maternitatii Brasov, potrivit Adevarul.

Malformatia sirenomelia este fatala. Aceasta se caracterizeaza prin dezvoltarea si functionarea anormala a rinichilor si vezicii urinare, iar de la brau in jos nou-nascutul este acoperit cu o piele groasa, asemanatoare intotatoarelor de sirena. Rara malformatie se inregistreaza o data la circa 120.000 de nasteri si este provocata de o comprimare anormala a picioarelor, care fuzioneaza pur si simplu in timpul evolutiei fatului.