Pentru o alimentatie echilibrata si sanatoasa consumati cereale integrale!

Din 2002, cerealele integrale sunt incluse in recomandarile Asociatiei Americane pentru Diabet vizand dieta in tipul 1, cat si in tipul 2 de diabet zaharat. Studiile clinice arata ca persoanele care consuma zilnic alimente ce contin cereale integrale, ca parte a unei alimentatii echilibrate si a unui stil de viata sanatos, au o probabilitate mai mica de a inregistra in timp cresteri in greutate, iar incidenta obezitatii in randul celor care consuma trei sau mai multe portii de cereale integrale pe zi este mai scazuta.

Cerealele integrale cuprind intreaga parte comestibila a cerealelor si au o deosebita importanta din punct de vedere nutritional. in timpul procesului de macinare se inlatura o mare parte a boabelor de cereale (coaja si germenii), fapt ce determina scaderea valorii nutritive a acestora. in schimb, cerealele integrale sunt o sursa bogata de fibre, antioxidanti, vitamine, minerale, carbohidrati complecsi si fitonutrienti.

“Calitatea produselor pe baza de cereale integrale si aportul lor la o alimentatie echilibrata pentru intreaga familie sunt prioritare pentru compania noastra. Cerealele integrale reprezinta o alegere corecta pentru o alimentatie echilibrata, imbunatatindu-se aportul de substante nutritive pe parcursul intregii zile si in special la micul dejun. Obiectivul nostru este sa venim in sprijinul consumatorilor cu o informare completa privind cereale integrale, care au un profil nutritional ridicat, promovand in acest fel un stil de viata sanatos”, a declarat Cristian Doxan, Country Business Manager – Breakfast Cereals.

Alimentatia are un rol determinant in ceea ce priveste sanatatea, este conforma cu varsta si trebuie sa se adapteze in permanenta nevoilor calorice ale organismului. Sustinuta de activitate fizica, alimentatia potrivita contribuie semnificativ la imbunatatirea calitatii vietii, mentinerea unei bune stari de sanatate si cresterea duratei medii de viata. O alimentatie echilibrata presupune reprezentarea optima a principiilor nutritive de baza (proteine, glucide, lipide, vitamine si elemente minerale) in fiecare zi.