Terapia florala Bach ca ajutor in redobandirea confortului psihic

As dori sa aduc in atentia dvs. o terapie prea putin cunoscuta pe meleagurile noastre fata de serviciile pe care le poate aduce sanatatii. Este vorba despre terapia florala Bach. Ea poarta numele medicului englez Dr. Eduard Bach, cel care i-a pus bazele dedicandu-si intreaga sa viata descoperii ei la inceputul secolului XX. Povestea vietii lui cat si rezultatele intregii sale activitati de cercetare asidua conduc la concluzia ca Dr. Eduard Bach a fost o persoana charismatica.

Din totdeauna indragostit de natura a crezut in ordinea si ajutorul Divin. A fost convins ca intoacerea oamenilor catre Dumnezeu cu toata fiinta pentru a reintregi Unitatea Divina este de fapt calea adevarata catre implinire personala. A nu se crede ca a fost un sfant. Era incantat sa stea in preajma oamenilor sa-i asculte si sa se bucure de viata impreuna cu ei. Folosea orice prilej spre a studia comportamentul si atitudinea oamenilor in diverse imprejurari.

Dupa ce a devenit medic respectabil in Londra, apoi homeopat de succes in urma caruia au ramas 7 nosode intestinale folosite si astazi in homeopatie, a considerat ca Divinitatea in intelepciunea Sa, a lasat la indemana tuturor celor aflati in suferinta remedii simple, naturale si usor de preparat, asa ca a renuntat la cariera de medic si la bunastarea materiala pe care i-o asigura aceasta si s-a mutat la tara, intr-un satuc in mijlocul naturii, mai precis la Mount Vernon in apropiere de Oxford unde gasim astazi fundatia ce-i poarta numele si unde se prepara inca baza esentelor florale din aceleasi plante, respectand intru totul indicatiile dr. Bach.

Destinul lui Edward Bach este de-a dreptul impresionant, a fost dintre cei care au invins cancerul schimbandu-si atitudineade si gasindu-si drumul pentru a lupta sa-si implineasca “Legenda Personala”.

Pe scurt, el a ajuns la concluzia ca nu exista boli ci bolnavi si ca adevarata cauza a suferintelor umane se afla in planul mental emotional al fiecaruia dintre noi. Atat vreme cat avem un echilibru interior intre judecata si sentimentele noastre viata reprezinta atat o continua provocare din care avem permanent de invatat cat si un prilej de a ne bucura sa acumulam cunoasterea si experienta atat necesare noua in confruntarea cu toate vicisitudinile ei.
Asa cum si Lazarev specifica in volumul 9 din Diagnosticarea Karmei –Indrumar de supravietuire - viata ne pune in mod repetat in situatiile pe care le-am evitat sau nu le-am inteles pana la un moment dat cand, daca dorim supravietuirea, trebuie sa urcam o treapta a propriei constiine pentru a avea o alta perspectiva si implicit o noua dimensiune a capacitatii de intelegere a ceea ce traim.

Urmarea fireasca a adoptarii unei atitudini pozitive implica redobandirea confortului psihic. Daca suferinta s-a instalat deja si in planul fizic si folosim esentele florale Bach alese in concordanta cu starea mental-emotionala a persoanei in cauza, atunci organismul se va mobiliza grabind vindecarea, insotindu-se foarte bine cu orice tip de metoda de redobandirea sanatatii (medicina clasica sau complementara).Adica administrate in paralel cu medicamentele alopate sau cu remediile naturiste potenteaza efectele acestora.

Toate principiile terapiei florale cat si filozofia dr. Bach sunt in concordanta cu legile Divine. El numeste recapatarea echilibrului mental emotional ca fiind refacerea legaturii cu Sinele Superior adica cu Lumina din noi.

Limpezimea mintii in pacea sufletului si gasirea raspunsurilor la provocarile vietii. Remediile florale bach sunt preparate din flori sau crengute , de regula din plante si arbori din flora spontana, prin metoda soarelui sau prin metoda fierberii. Dr. Ed. Bach a considerat ca cele 38 de remedii singure sau in combinatie acopera toate emotiile negative.
Ura si gelozia, fricile de orice fel sau intensitate, declansate cu sau fara motiv; resentimentele si intoleranta, egoismul exagerat, atacurile de panica, disperarea, nehotararea si lipsa de control in momentele de furie pot deveni o amintire daca se aleg si se folosesc corect aceste remedii ori de cate ori ne acapareaza aceste emotii negative daunatoare pentru sanatatea fiecaruia dintre noi. Se pot folosi si pentru ameliorarea dereglarilor somnului.

Cei tipicari pot sa se concentreze pe problemele cu adevarat importante, cei ce sunt usor de dominat pot sa redobandeasca respectul celor din jur, liderii dominatori incep sa tina cont si de parerile subordonatilor, cei epuizati pot beneficia de energizare, cei ce permanent intarzie pot deveni punctuali. Amanarea prelungita a proiectelor, inima franta de durere, disperarea pot fi depasite cu naturalete daca folosim remediile florale Bach care pe deasupra ne ajuta sa ne valorificam adevaratul potential cu care fiecare dintre noi am fost inzestrati.

Consider ca aceasta modalitate de vindecare a sufletului trebuie sa fie cunoscuta deoarece ne este de ajutor in viata de zi de zi pentru a reusi sa facem fata problemelor care avem senzatia ca ne depasec. In anul 2002 cu ajutorul acestei terapii am iesit dintr-o stare depresiva din care nu mai stiam cum sa ma eliberez. Rezultatul m-a incurajat sa le studiez cu mai multa atentie si seriozitae. Aceasta terapie naturala 100%, este eficienta, nu are efecte secundare, nu creaza dependenta si este lipsita de toxicitate.
Bach Flower International Practititoner
Autor: Carmen Badila
Cabinetul Psihoconsulting
Tel: (021)210.25.65

www.terapie-florala.ro