Hemoroizii se pot vindeca!

Hemoroizii sunt considerati ca fiind cea mai frecventa si comuna suferinta a celor care petrec mult timp asezati in fata biroului. Ei se intalnesc la peste jumatate din populatia pana in 50 de ani, dar, din pacate, prejudecatile impiedica deseori pacientul sa mearga la medicul proctolog. De-a lungul evolutiei istorice, au fost avansate numeroase procedee terapeutice, multitudinea lor sugerand automat limitele acestora, care constau in probabilitatea mare de recidiva.

Cum apar?

Hemoroizii sunt dilatatii ale venelor de la nivelul anusului si rectului. Cresterea in dimensiune a acestor vene conduce la ingreunarea circulatiei venoase, provocand dureri si disconfort. Hemoroizii pot fi impartiti in doua categorii: hemoroizi interni si hemoroizi externi.
Aparitia lor poate fi foarte multa vreme ignorata sau confundata cu o usturime pasagera. Din acest motiv, multe persoane ajung foarte tarziu la medic, ceea ce face ca bolnavii sa sufere deseori de anemii severe, datorita hemoragiilor ascunse.

Cauze

Simptomul cel mai frecvent este sangerarea dupa scaune, insotita de dureri puternice.
Aparitia hemoroizilor se datoreaza unor cauze multiple, cum ar fi: alimentatia (alcool si condimente in exces), constipatia cronica (eforturi repetate), diareea cronica (duce la iritarea locala), obezitatea. Si viata sedentara sau practicarea anumitor sporturi, adenomul de prostata, bolile hepatice duc uneori la aparitia bolii. Un caz particular il reprezinta femeile gravide care, datorita greutatii copilului si a inundarii organismului cu hormoni, sufera de dilatarea puternica a venelor rectului.

Acest lucru poate fi combatut prin inghitirea zilnica a doua lingurite de tarate de grau urmate de o cana de apa cu putina miere.

Tratament

In ultimii ani, a fost dezvoltata cea mai precisa si rapida metoda de tratament a bolii hemoroidale si a prolapsului rectal, cu o rata de succes de 98%. Noutatea absoluta a acestei interventii este aceea ca nu necesita anestezie, nu este insotita de durere sau de incontinenta pasagera intalnite in operatiile clasice. Pacientul poate pleca imediat dupa sedinta, avand o vindecare extrem de rapida.

Autor: Ioana Daian