Reconstructia sanilor

Descriere
Refacerea sanilor dupa ce au fost indepartati pe cale chirurgicala din cauza unui cancer de san sau al altei boli. Reconstructia sanilor poate sa ajute ca sanii femeilor sa arate la fel atunci cand poarta un sutien, sa-si recapete formele corpului si sa scape de necesitatea unei proteze externe.

Durata
De obicei, 1-2 ore. Daca este utilizata microchirurgia, care este necesara pentru reconectarea vaselor de sange, timpul aferent operatiei va fi mai lung.

Efecte secundare
Pierderea senzatiei normale la atingerea sanilor, desi unele simturi pot reveni.
Recuperare
Poate sa dureze pana la 6 saptamani pentru o recuperare in urma unei mastectomii si a unei reconstructii de san. Majoritatea cicatricilor dispar in timp, dar pot trece cativa ani pentru ca acestea sa-si schimbe culoarea. Refacerea cicatricilor se poate face chirurgical si poate fi o optiune uneori, in functie de circumstante.

Riscuri
Sangerari, acumulari de fluide, cicatrici vizibile, infectii si probleme legate de anestezic. Implantul poate sa-si schimbe pozitia, poate sa necesite eliminarea. Utilizarea unui implant determina un risc mai mare de infectie. Exista de asemenea riscul ca vasele de sange sa nu se ataseze corespunzator, iar sangele sa se blocheze pe traiectul lor.

Rezultate
Permanente. De obicei sunt necesare si alte proceduri ulterioare.
Tehnica
Noile tehnici si tehnologii au facut posibil ca si chirurgii sa recreeze sanii aproape la fel cu cei naturali, utilizand tesuturi din corpul pacientului. Reconstructia sanilor are loc de obicei imediat dupa mastectomie, in timp ce pacientul este inca anesteziat.
Starea pacientului
Este necesara spitalizarea.
Anestezia
Generala