Marirea sanilor

"Marirea sanilor"

Descriere
Marirea sanilor este utilizata pentru a corecta chirurgical marimea sanilor utilizand implanturile mamare. Poate corecta o reducere a volumului sanilor in urma unei sarcini, poate ajuta la o schimbare a marimii sau utilizata ca tehnica de reconstructie in chirurgia sanilor. Augmentarea sanilor se poate face fie utilizand implanturi cu solurii saline fie cu gel-silicon, depinzand de o varietate de factori. Utilizarea implanturilor cu silicon a fost aprobata in noiembrie 2006; folosite in chirurgia plastica pentru femei de toate varstele si marirea pentru femei de 22 de ani sau mai in varsta.

Durata
1 ora sau mai mult.

Efecte secundare
Dureri temporar, umflaturi, schimbari la nivelul senzatiilor mamelonului si echimoze. Sanii pot fi sensibili la stimulare pentru mai multe saptamani.

Recuperare
Va puteti intoarce la activitatile zilnice: dupa 3-7 zile.
Puteti face activitati fizice intense: dupa 2-3 saptamani.
Desumflarea si disparitia echimozelor: dupa 3-6 luni.

Riscuri
Lipsa durabilitatii implanturilor- eliminarea chirurgicala sau inlocuirea acestora pot fi necesare pentru tratarea problemelor incluzand deflatia; formarea unui tesut cu cicatrice in jurul implantului care poate face ca sanul sa se simta tare; sangerarile sau infectiile. Cresterea sau micsorarea sensibilitatii mameloanelor sau a pielii sanilor, ocazional permanenta. Mamografia va necesita o noua tehnica.

Rezultate
Variabile. Implanturile mamare pot necesita eventual scoaterea sau inlocuirea.

Tehnica
Pentru a ascunde cicatricile, chirurgul insera implanturile printr-o incizie la nivelul axilei, pentru ca acestea sa fie pozitionate sub areola sau acolo unde sanii se intalnesc cu sternul. Unii chirurgi utilizeaza o metoda transombilicala, prin care implanturile sunt inserate prin ombilic cu ajutorul unui endoscop.

Starea pacientului
Nu este necesara spitalizarea.

Anestezie
Locala cu sedare