Inelul contraceptiv hormonal disponibil si in Romania

Inelul contraceptiv este flexibil, transparent, si contine hormonii estrogen si progesteron. Acestia sunt eliberati din materialul inelului si absorbiti prin mucoasa vaginala direct in circulatia sangvina. Inelul actioneaza asemenea pilulei contraceptive prin inhibarea ovulatiei.

Modul local de administrare este benefic deoarece evita primul pasaj hepatic, iar eficienta contraceptiva nu este afectata de tulburarile gastro-intestinale - varsaturi sau diaree - ce pot modifica pana la suspendare efectul contraceptivelor orale prin suprimarea absorbtiei acestora.

Dupa Conferinta Mondiala a Federatiei Internationale de Planificare Familiala (IPPF) de la Beijing 2003, a aparut in lume conceptul de „sanatate a reproducerii umane” in a carei definitie se stipuleaza ca aceasta reprezinta nu numai absenta unei stari patologice a aparatului genital, dar si desfasurarea confortabila a unei vieti sexuale in siguranta fata de contractarea unor boli transmisibile sexual sau aparitia unei sarcini nedorite, cu oferirea unor servicii medicale de prevenire a acestora.

inelul contraceptiv nuvaring"In Romania, rata prevalentei contraceptiei in 2004 era de 58% din totalul femeilor de varsta fertila (14-44 de ani). Calea cea mai simpla de reducere a avorturilor este evitarea unei sarcini nedorite: alegerea unei metode contraceptive eficiente, simple prin modul de administrare si cu o protectie in procentaj foarte ridicat.
Pentru a reduce rata aparitiei sarcinilor nedorite pastrand totodata o buna stare de sanatate, dar si pentru a veni in intampinarea nevoilor femeilor din Romania, din luna mai 2009 pe piata noastra exista unicul inel contraceptiv cu administrare locala (intravaginala) lunara, deci o complianta crescuta, cu eliberarea continua si constanta a celei mai mici doze de etinilestradiol, femeile avand posibilitatea de auto-administrare
”, a declarat Prof. Dr. Virgiliu Ancar.

Dintre femeile care au participat voluntar in studiile clinice privind folosirea NUVARING®, 91% s-au declarat satisfacute sau foarte satisfacute de utilizarea produsului. Intr-un alt studiu, 97% dintre femei ar recomanda aceasta metoda unei prietene. Mai mult, 96% dintre femeile utilizatoare de NUVARING® nu au avut probleme la introducerea acestuia, iar 97% dintre femeile utilizatoare nu avut probleme la extragerea inelului contraceptiv.

NUVARING® reprezinta o contributie importanta la optiunile metodelor contraceptive pe care le oferim femeilor, deoarece este unic, modern, accesibil si confortabil, oferind siguranta si control fiecarei femei care il utilizeaza”, a declarat Dr. Ruxandra Dumitrescu.