Visatul cu ochii deschisi stimuleaza activitatea cerebrala, potrivit unui studiu

Visatul cu ochii deschisi stimuleaza activitatea creierului, nu o incetineste, asa cum se credea, si ajuta la rezolvarea unor probleme complexe, potrivit unui studiu al cercetatorilor canadieni de la universitatea Columbia Britanica, informeaza AFP.

Studiul, realizat folosind imagini cu rezonanta magnetica si publicat in revista Proceedings a Academiei Nationale de stiinte din SUA, arata ca abandonarea intr-un vis cu ochii deschisi creste activitatea cerebrala in mai multe regiuni ale creierului, ceea ce permite rezolvarea unor probleme complexe.

Studiul lasa, de asemenea, sa se inteleaga ca a fi "cu capul in nori" favorizeaza cresterea activitatii cerebrale mai mult decat atunci cand o persoana se concentreaza pentru a indeplini o sarcina obisnuita.

Persoanele care viseaza cu ochii deschisi nu sunt la fel de concentrate in timp ce executa o sarcina, insa folosesc mai multe resurse ale creierului, potrivit principalului autor al studiului, Kalina Christoff, specialist in activitatea creierului de la Universitatea Columbia Britanica din Canada.

Omul isi petrece in mod obisnuit o treime din timp visand cu ochii deschisi. "Este vorba de o mare parte a timpului nostru, care pana acum a fost ignorata complet de stiinta", a adaugat cercetatoarea canadiana.