Acupunctura nu este eficienta in tratarea bufeurilor de caldura!

In urma unui singur studiu s-a conchis ca prin acupunctura este redusa frecventa si severitatea bufeurilor, dupa numai 4 saptamani de tratament. Numarul studiilor cu rezultate pozitive este mult prea mic pentru a conchide ca acupunctura ajuta la tratarea bufeurilor de caldura, sustine cercetatorul Dr. Myeong Soo Lee de la Institului Corean de Medicina Orientala, Corea de Sud.

Totodata, acesta precizeaza ca potrivit ultimelor studii acupunctura nu constituie o metoda de tratament eficienta pentru bufeurile de caldura.

Cercetatorii au observat ca tot mai multe femei cer ajutorul medicilor pentru ameliorarea simptomelor care apar in timpul si dupa menopauza. Din cauza reactiilor adverse care apar in urma unui tratament de substitutie hormonala, majoritatea femeilor recurg la tratamente alternative fara sa stie ca aceste tratamente nu sunt testate si nu se stie cat sunt eficiente.

Femeile care vor sa-si amelioreze simptomele care apar la menopauza ar trebuie sa consulte medicului specialist inainte sa inceapa orice fel de tratament.

"Nu exista dubii ca femeile prezinta o varietate de simptome asociate cu menopauza", a declarat Dr. David Sturdee. "Acestea trebuie sa se asigure ca tratamentul pe care il adopta este eficient sau este in conformitate cu problemele de sanatate aferente. Intotodeauna, le-am recomandat femeilor sa consulte un medic specialist inainte sa inceapa oice fel de tratament".