Fileuri turcesti in sos de mustar

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Se curata si se toaca usturiul si patrunjelul. Se amesteca cu uleiul de masline.
  2. Fileurile se condimenteaza cu sare si piper. Se preseaza bine in amestecul de usturoi si patrunjel, pana cand se acopera ambele parti ale fileului.
  3. Se pune o tigaie pe foc si se unge cu margarina. Se prepara fileurile pe ambele parti apoi se aseaza intr-o farfurie intinsa.
  4. Intr-o cescuta, se amesteca vinul si mustarul si se toarna in tigaie. Se lasa la scazut si se amesteca cu o spatula.
  5. Se adauga untul si se formeaza un sos.
  6. Se toarna sosul peste fileuri

Versiunea dietetica
Desi dieta contine putine grasimi, pentru a-i scadea si mai mult continutul caloric, puteti sa nu mai folositi uleiul in amestecul de usturoi si patrunjel.
Acizii grasi monosaturati din uleiul de masline si ceai polisaturati din unt si margarina, fac din fileurile turcesti o reteta echilibrata.
Pentru un regim alimentar cu putine grasimi, se poate servi cu garnitura de fasola verde, cartofi fierti, orez, sau paste.

Va dorim pofta buna!