Pentru cine sunt recomandate suplimentele nutritive

suplimente,nutritiveIn prezent se estimeaza ca in USA, aproximativ 150 milioane de persoane consuma suplimente nutritionale de la vitamine, minerale si plante medicinale si pana la suplimente nutritive pentru sportivi sau pentru slabit. In acest timp Administratia Alimentelor si Medicamentelor a introdus reguli mai stricte pentru comercializarea acestor suplimente nutritionale, iar consumatorii sunt sfatuiti sa se gandeasca bine inainte de a consuma acest gen de produse.
Suplimentarea nutritionala depinde in general de ceea ce mananci, de ceea ce absoarbe organismul, de afectiunile medicale prezente, de varsta si de medicamentele administrate regulat.
Suplimentele nutritionale nu trebuie utilizate pentru a substitui o dieta sanatoasa echilibrata. Unele persoane pot beneficia in urma administrarii zilnice de multivitamine. Acest lucru este important in special pentru femeile aflate la varsta adolescentei care au nevoie de 400 micrograme de acid folic zilnic. In timp ce majoritatea formulelor de suplimente nutritionale contin acid folic, femeile ar trebui sa isi administreze acid folic suplimentar.
Persoanele care tin o dieta restrictiva, ca de exemplu vegetarienii, au nevoie de unele suplimente nutritionale pentru a prevenii deficientele unor vitamine si minerale. De asemenea indivizii care au deficiente ale absorbtiei nutrientilor alimentari datorita unor afectiuni gastrointestinale de exemplu, sunt de asemenea candidati buni pentru consumul unor suplimente nutritionale.
Datorita faptului ca suplimentele nutritionale pot interactiona cu medicamentele, persoanele care folosesc aceste suplimente ar trebui sa discute inainte cu un medic, farmacist sau dietetician despre suplimentele pe care doresc sa le consume.