Administrarea de nitroglicerina la femeile cu travaliu prematur imbunatateste sanatatea copilului


Conform unui studiu recent administrarea de nitroglicerina la gravidele care intra in travaliu prematur aduce mari imbunatatiri asupra sanatatii copilului. Cele mai mari beneficii s-au observat la copiii nascuti prematur (intre 24 – 28 saptamani).
Pana acum, nici un medicament administrat pentru intreruperea travaliului prematur nu s-a dovedit ca aduce imbunatatiri pentru sanatatea copilului.
Studiul a aratat ca utilizarea plasturilor cu nitroglicerina la femeile insarcinate ajuta la prelungrea sarcinii si mult mai important, imbunatateste nasterea copilului, numarul efectelor secundare fiind mult mai mic decat in cazul folosirii altor medicamente.
Incidenta nasterilor premature, principala cauza de deces si anomalii ale nou-nascutului pe plan mondial, este intr-o continua crestere.
Aproximativ 7,5% dintre copiii nascuti in Canada sunt prematuri (cu varsta gestationala mai mica de 37 de saptamani) si 1-2% au fost nascuti inaintea varstei gestationale de 34 de saptamani. Acest ultim grup de copii este cel care ingrijoreaza cel mai mult datorita faptului ca acesti copii au cel mai mare risc de a dezvolta complicatii medicale pe termen mediu sau lung.