Campionul la aruncarea de greutatii Gheorghe Guset, supus unei operatii de transplant de rinichi

Campionul la aruncarea de greutatii Gheorghe Guset i-a fost transplantat, sambata, la Cluj, un rinichi, interventia chirurgicala fiind facuta la Institutul de Urologie si Transplant Renal Cluj, transmite corespondentul NewsIn.

Interventia a durat patru ore si a fost incheiata cu succes. Potrivit lui Dan Luscalov, coordonatorul national de transplant la nivelul judetului Cluj, pacientul, in varsta de 40 de ani, primeste un rinichi dupa ce a mai fost testat de trei ori pentru compatibilitati, insa nu s-a gasit un donator.

“Rinichiul este adus de la Bucuresti, o echipa de medici de la Institut s-a dus azi noapte (noaptea de vineri spre sambata, n.r.) sa recolteze doi rinichi, iar dupa testele de compatibilitate s-a ajuns la concluzia ca unul este potrivit pentru domnul Guset”, a afirmat Luscalov, adaugand ca celalalt rinichi este si el transplant unui alt pacient.

Guset a inceput in urma cu doua saptamani sa faca dializa de trei ori pe satpamana, iar, potrivit medicilor, nu a prezentat inca nicio complicatie de la insuficienta renala.

Potivit lui Dan Luscalov, transplantul atletului este al 1.000-lea facut la Cluj de la momentul demararii programului in 1992. Gheorghe Guset se afla pe lista de asteptare pentru transplant inca din luna iunie a acestui an.