Cum influenteaza dieta arderea grasimilor

Potrivit unui articol publicat in revista Journal of Lipid Research, atunci cand o persoana slaba sau obeza face exercitii fizice dupa o masa bogata in grasimi animale, acestea sunt consumate prin activitatea musculaturii contribuind astfel la imbunatatirea starii de sanatate a persoanei respective. Aceste rezultate au aratat pentru prima data cum o dieta bogata in grasimi animale si exercitiile fizice stimuleaza distrugerea grasimilor din organism si ajuta medicii sa gaseasca noi metode de eliminare a excesului de tesut adipos din organism.

Grasimile sunt transformate in acizi grasi prin lipoliza la nivelul celulelor adipoase. Acizii grasi sunt eliberati apoi in circulatia sanguina de unde sunt preluati de tesuturile care au nevoie de energie. La persoanele obeze excesul de gresimi se acumuleaza compromitand lipoliza insa detaliile acestui proces nu sunt pe deplin intelese. De asemenea, persoanele obeze au un raspuns alterat la hormonii de stress (adrenalina si noradrenalina) in tesutul adipos subcutanat.

Cercetatorii au observat ca acizii grasi cu lant lung cresc lipoliza, aceasta fiind indusa de adrenalina, care este unul dintre hormonii cunoscuti ca stimuleaza lipoliza.
Acest studiu deschide perspective pentru cercetarea rolului diferitelor tipuri de acizi grasi asupra metabolismului muscular precum si asupra celulelor din vasele sanguine, au concluzionat cercetatorii.