Noua tehnica de tratament a cancerului de piele

La cea de-a VI-a editie a Conferintei Nationale de Medicina Estetica, in cadrul evenimentului din acest an, renumiti medici esteticieni din SUA vor efectua in premiera operatii aplicand tehnica Mohs

In cadrul celei de-a VI-a editii a Conferintei Nationale de Medicina Estetica, 11 prestigiosi medici specialisti in medicina estetica din SUA si Germania vor prezenta in premiera in Romania o noua tehnica de vindecare a cancerului cutanat. Evenimentul, organizat de Societatea Romana de Medicina Estetica (SRME), in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, se va desfasura in perioada 19-21 aprilie 2007, la Hotel Novotel, Bucuresti.

Prin temele abordate in acest an, conferinta isi propune sa aduca in atentia specialistilor aspecte legate de afectiunile grave ale pielii, precum cancerul cutanat, dar si cele mai noi metode de vindecare utilizate la nivel mondial, si anume tehnica Mohs.

Evenimentul din acest an se bucura de participarea a 11 medici specialisti in medicina estetica, ce vor sustine conferinte pe teme diverse, precum tehnica Mohs si procedurile sale specifice, oncologie cutanata, conceptul de anti-aging si limitele sale, tehnici noi utilizate in dermatologia estetica.

Cele cinci zile rezervate evenimentului vor debuta cu programul de voluntariat, planificat sa se desfasoare in perioada 17 - 18 aprilie 2007, in cadrul caruia 15 pacienti diagnosticati cu cancer de piele vor beneficia gratuit de operatii care aplica tehnica Mohs, efectuate in premiera in Romania de renumiti medici chirurgi dermatologi din SUA, iar urmatoarele trei zile, 19-21 aprilie 2007 sunt dedicate conferintelor sustinute de invitatii din strainatate.

Printre invitatii din strainatate din acest an se numara medici specialisti si profesori ai unor prestigioase universitati precum Dr. Alina Fratila, fost presedinte ISDS, membru ISDS, EADV, IMACS, Germania, Dr. Hayes B. Gladstone, Assistant Professor la Stanford University School of Medicine, Stanford, California, SUA impreuna cu echipa sa de specialisti in tehnica Mohs si reconstructie faciala sau Dr. Norma Anderson, Mohs histotechnologist la Universitatea Washington din Seattle, Washington, SUA.

„Numarul de afectiuni grave ale pielii a crescut ingrijorator in ultimii ani, datorita inmultirii factorilor de risc la care suntem expusi, iar cercetarile efectuate in domeniul medicinei estetice si dermatologiei fac posibila identificarea celor mai performante metode si tehnici de tratare si de prevenire a acestora. Este foarte important ca riscurile si modalitatile de prevenire si tratare a afectiunilor pielii sa fie constientizate, iar acest eveniment are rolul de a aduce in atentia specialistilor si publicului deopotriva atat gravitatea acestui fenomen, cat si modalitatile optime de prevenire si de tratament.”, a declarat Dr. Mihaela Leventer, Presedinte Societatea Romana de Medicina Estetica.

Organizatorii se asteapta sa inregistreze aproximativ 200-250 participanti la evenimentul din acest an si isi propun ca aceasta actiune sa continue printr-un program mai amplu, care sa implice organizarea unor conferinte similare si in viitor