Fumatul creste riscul disfunctiilor erectile

fumat,tigari,disfunctie,erectilaConform unui studiu realizat de "Tulane University School of Public Health and Tropical Medicine", barbatii care fumeaza se expun riscului de a dezvolta disfunctii erectile. Cu cat barbatii fumeaza mai mult, cu atat creste riscul disfuntiilor erectile.

Cercetatorii au examinat asociatiile dintre fumat si disfunctiile erectile intr-un studiu realizat pe un lot de 7.684 de barbati cu varste cuprinse intre 35 si 74 de ani, care nu prezentau probleme vasculare. Au fost utilizate chestionare pentru a se aprecia relatia dintre fumat si disfunctii erectile. S-a descoperit ca exista o legatura semnificativa din punct de vedere statistic, intre numarul de tigari fumate de barbati si posibilitatea de a se confrunta cu disfunctii erectile. Asocierea a fost si mai semnificativa la participantii bolnavi de diabet.

Rezultatele studiului sugereaza ca 22.7% din cazurile de disfunctie erectila pot fi atribuite fumatului. Disfunctia erectila nu este o boala care poate pune in pericol viata dar compromite buna-starea si calitatea vietii. Cercetatorii sunt de parere ca evitarea fumatului va ajuta la reducerea riscului de disfunctii erectile.