Enterolactis - remediu cu probiotice pentru vindecarea tulburarilor intestinale

Tratamentele cu antibiotice, dietele necorespunzatoare dar si anumite afectiuni cronice sunt doar o parte din factorii de risc care duc la dereglarea florei intestinal, atat la copiii, cat si la adulti. In ajutorul acestor pacienti vine Sofar Farmaceutici care a inregistrat la Institutul Pasteur din Paris un probiotic specific rasei umane, numit Lactobacillus.

Probioticele sunt micro-organisme vii, care tranziteaza tractul intestinal si care joaca un rol foarte important in imbunatatirea ecosistemului intestinal si in fortifierea sistemului imunitar. Acestea pot fi de doua feluri: cu sau fara specificitate umana.

Probioticul Lactobacillus, care face parte din sub-specia DG, se gaseste in Enterolactis, remediu care contine fermenti lactici vii, de origine umana, capabili sa reechilibreze microclimatul intestinal in cel mai scurt timp de la inceperea tratamentului.

“Este de la sine inteles faptul ca probioticele alcatuite din lactobacili cu specificitate umana (proprii organismului omenesc) sunt superioare celor alcatuite din lacobacili fara aceasta specificitate, datorita faptului ca obtinem, cu ajutorul lor, o refacere fiziologica, am putea spune, a florei intestinale. Asadar, nu vor exista reactii adverse, toleranta va fi maxima indiferent de varsta, iar efectele vor fi rapide si de durata.”, a declarat Dr. Andrei Oprea, reprezentant medical Sofar Farmaceutici.

Enterolactis este eficient in refacerea florei intestinale dupa administrarea de antibiotice, in vindecarea diareei infectioase acute sau bacteriene, sau in tratarea diareei calatorului. De asemenea, poate fi folosit in profilaxia alergiei date de laptele de vaca. Totodata acest remediu este indicat si copiilor si bebelusilor cu varsta de peste 2 luni, deoarece vindeca diareile si amelioreaza colicile.

Trebuie mentionat ca Enterolactis nu prezinta contraindicatii, nici in perioada sarcinii sau a alaptarii si nici la persoanele in varsta, sau la copii. Una dintre caracteristicile foarte importante este ca nu contine gluten, lactoza sau glucoza, ceea ce inseamna ca Enterolactis poate fi folosit si de catre persoanele cu intoleranta la gluten sau lactoza si de cei care sufera de diabet.
Enterolactis are trei forme de prezentare, in functie de recomandarea medicului si de caracteristicile pacientului - capsule, praf dizolvabil si sirop.