Medicina stilului de viata: cum poti deveni cea mai buna versiune a ta?

Stilul de viata are un impact semnificativ asupra sanatatii tale generale si a calitatii vietii. Alegerile pe care le faci in fiecare zi pot influenta riscul de a dezvolta boli cronice, starea ta de spirit si nivelul de energie. Medicina stilului de viata, un conceput relativ nou in Romania, te poate ajuta sa faci alegeri mai bune, in urma carora vei putea deveni cea mai buna versiune a ta!

Ce este medicina stilului de viata?

Medicina stilului de viata este o ramura a medicinei ce se concentreaza pe optimizarea stilului de viata prin abordarea factorilor de risc care contribuie la aparitia bolilor cronice. Aceasta abordare integrata si personalizata are in vedere sase paliere principale: nutritia, psihologia, somnologia, abuzul de substante, activitatea fizica si mindfulness (managementul stresului, o gandire sanatoasa, crearea si mentinerea unor relatii sanatoase).

Ce beneficii ofera medicina stilului de viata?

Scopul principal al interventiilor asupra stilului de viata este acela de a oferi fiecarei persoane instrumentele necesare pentru a deveni cea mai buna versiune a sa si de a o ajuta sa adopte si sa mentina pe termen lung obiceiuri sanatoase ce contribuie la preventia, managementul si uneori chiar si remisia bolilor cronice.

Atingerea acestor obiective se poate face prin interventii nutritionale, imbunatatirea si mentinerea calitatii somnului, optimizarea nivelului de activitate fizica, gestionarea eficienta a stresului si, in general, renuntarea definitiva la comportamentele si obiceiurile nocive.

Consultatia cu Dr. Anca Hancu, primul pas catre un nou inceput

Dr. Anca Hancu este specialist acreditat la nivel european in Medicina Stilului de Viata si are o experienta de peste 20 de ani in domeniul medical. Este si coordonatorul Retelei de Centre de Medicina Stilului de Viata BetterMe MedLife, in cadrul carora poti beneficia de consultatii de medicina a stilului de viata si nutritie, planuri nutritionale personalizate, calorimetrie (ofera informatii in timp real despre rata metabolismului bazal) si evaluarea compozitiei corpului prin bioimpedanta (ofera date despre masa grasa, masa musculara, gradul de hidratare si masa osoasa).

Sunt servicii incluse in programul BetterMe - Medicina Stilului de Viata, un program personalizat dezvoltat de Dr. Anca Hancu si MedLife. Obiectivul principal al acestui program este de a te ajuta sa devii cea mai buna versiune a ta, fie ca este una mai sanatoasa, mai vesela, mai odihnita, cu o forma fizica mai buna sau toate cele de mai sus, prin planuri de interventie personalizate, adaptate nevoilor tale.

Primul pas catre aceasta versiune mai buna a ta il reprezinta o consultatie cu Dr. Anca Hancu. In cadrul acestei consultatii, iti vor fi evaluate statusul nutritional, nivelul de activitate fizica, somnul, starea de stres si eventualele patologii. Consultatia dureaza aproximativ 45 de minute, iar la finalul acesteia, pe baza datelor si informatiilor colectate, iti va fi recomandat pachetul potrivit nevoilor tale dintre cele patru tipuri de pachete personalizate disponibile: SPRING, UNIC, FAST sau OPTIM.

Pachetul SPRING include 6 consultatii initiale, 6 evaluari ale compozitiei corpului prin bioimpedanta, 6 planuri nutritionale personalizate pentru 7 zile si acces in aplicatia de nutritie interactiva a MedLife. Pachetul UNIC ofera o consultatie initiala si un plan nutritional, pachetul FAST include o consultatie initiala si 3 consultatii de monitorizare, iar in pachetul OPTIM sunt incluse o consultatie initiala si 7 consultatii de monitorizare.

Medicina stilului de viata nu este o solutie rapida, ci o abordare pe termen lung pentru a-ti imbunatati sanatatea fizica, psihica si emotionala. Prin adoptarea unor obiceiuri sanatoase, poti reduce riscul de boli cronice, iti poti imbunatati starea de spirit si calitatea vietii. Dr. Anca Hancu si echipa multidisciplinara din Centrele de Medicina Stilului de Viata BetterMe MedLife iti stau la dispozitie pentru a te ghida in acest nou inceput!