Dependenta de jocuri de noroc. Se joaca aparatele cu mintea jucatorilor?

Cine poate nega divertismentul pe care il ofera diversele aparate de sloturi din ziua de azi? Fie ca este vorba de cazinouri fizice sau online, jucatorii se inghesuie sa acceseze jocurile lor preferate, sa dezvolte strategii, sa se incante cu bonusuri si premii, totul pentru a ajunge la castigurile visate. Nu este nimic gresit in dorinta si placerea distractiei. Cu toate acestea, de ce ne intrebam uneori daca aparatele de slot se joaca cu mintea noastra? Cum putem, in contextul societatii actuale, sa ne incredem in oportunitatile oferite de cazinouri?

In primul rand, este important ca orice jucator sa priveasca realitatea lucrurilor cu ratiune, nu prin lentilele roz ale adrenalinei. Oamenii trebuie sa fie constienti de alegerile lor, de riscurile implicate si de obiectivele industriei. In al doilea rand, divertismentul nu trebuie sa excluda jocul responsabil. Da, distractia poate exista in cadrul unor limite si asteptari clare si bine definite. Jucatorii se pot bucura intr-un mod responsabil de aparate 77777. In acest articol vom despica firul in patru in incercarea de a intelege daca sloturile se joaca cu mintea jucatorilor, si daca da, ce pot acestia sa faca.

Divertisment

Divertismentul este adesea conditionat. Fie ca vorbim de un sport cu reguli clare, sau de un aparat de slot conceput de un creator, cu scopuri clare. In cazul sloturilor insa, se pare ca este utilizata o strategie pentru conditionarea jucatorilor, si anume intarirea variabila. Orice jucator cunoaste senzatia castigurilor sporadice si imprevizibile, declansatoarele anticiparii si entuziasmului. Pentru multi, aceste senzatii sunt extrem de satisfacatoare.

Un alt exemplu este cel al programarii aproape ratate. Se pare ca atunci cand apar pe ecran simboluri care sunt la doar o pozitie fata de o combinatie castigatoare, nu este deloc intamplator. Aceasta strategie are tendinta de a starni o frustrare motivatoare, o nerabdare in jucator, stimuland astfel dorinta de continuare. In ciuda acestor strategii, oamenii pot invata cum sa devina imuni si sa devina proprii dirijori ai rundelor de joc.

Lumini, sunete, actiune!

Am mentionat deja ca exista strategii prin care aparatele de slot se joaca cu mintea jucatorilor. Exista insa si instrumente care sunt utilizate. Indicii senzoriali, precum luminile puternice, sunetele dinamice si culorile stralucitoare sunt utilizati pentru a crea atmosfera ideala. Scopul acestora este de a capta atentia jucatorilor prin implicarea lor senzoriala in mai multe planuri. Mediul incitant si stimulant are ca obiectiv simularea senzatiei de castig continua, indiferent de realitatea individuala si subiectiva a jucatorului.

Joc responsabil

Pentru a evita ca aparatele de slot sa se joace cu mintea jucatorilor pot fi luate anumite masuri. Aceste masuri pot fi incurajate atat de jucatori cat si de cazinouri. Cazinourile pot promova jocul responsabil prin diverse metode. Un semn bun este daca jucatorul primeste acces la informatii si resurse in legatura cu practicile responsabile. O optiune des intalnita este aceea de a oferi posibilitatea setarii limitelor. Astfel, prin recomandarea si utilizarea unei limite de depunere sau retragere zilnica sau saptamanala, bugetele jucatorilor pot fi mai usor de mentinut.

Reclama si promovarea care sunt axate sau includ importanta jocului responsabil sunt sprijinite. In plus, instruirea personalului este un pas extrem de important in cazul cazinourilor fizice, in timp ce cazinourile online au inceput sa incorporeze sisteme cu inteligenta artificiala care pot sesiza comportamentele de risc. Aceste metode, dar nu numai, reprezinta cativa dintre pasii pe care cazinourile ii pot lua pentru a incuraja starea de bine a jucatorului.

Disciplina si control

Exact asa cum am mentionat anterior, jocul responsabil este pe de-o parte chiar responsabilitatea jucatorului. Nu putem spune ca aparatele de sloturi se joaca cu mintea oamenilor daca acestia nici nu incearca sa adopte comportamente responsabile. In acest context, jucatorii trebuie sa isi asume responsabilitatea setarii unui buget, diminuarea impulsivitatii, acordarii pauzelor si a odihnei, cunoasterea si setarea limitelor proprii si evitarea comportamentelor care dauneaza acestor obiective. Desi par a fi mult prea multe obiective, acestea sunt realiste si realizabile. Desigur, este necesara dezvoltarea anumitor aptitudini, atitudini si comportamente pentru a transforma acesti pasi din obstacole in obiective materializate.

Orice jucator va incepe prin setarea unui buget. Respectarea acestui buget implica automat faptul ca pierderile nu trebuie sa fie urmarite. Astfel se poate evita ciclul de pierderi si frustrari, jucatorul incepand sa-si formeze un simt al disciplinei si autocontrolului. Pentru intarirea acestor deprinderi este important ca orice jucator sa isi acorde pauze si momente de odihna. Atunci cand ne bazam pe ratiune pentru a ne mentine starea de bine, este fundamental sa dispunem de un creier si corp odihnit. In plus, in acest fel jucatorul se poate asigura de faptul ca este atent la momentul prezent, observand capacitatile de care dispune si limitele pe care trebuie sa si le seteze. Aceste comportamente si aptitudini se afla in stransa legatura si se stimuleaza reciproc.

Concluzie

Este foarte probabil faptul ca raspunsul la intrebarea “se joaca aparatele de slot cu mintea jucatorilor ” va fi diferit, in functie de persoana intrebata. Desigur din punct de vedere subiectiv putem raspunde cu un categoric ”Da” sau un categoric” Nu”, insa consideram ca raspunsul se afla undeva in sfera obiectivitatii. Nu putem nega faptul ca aparatele de slot au capacitatea de a influenta sau intensifica anumite tendinte si emotii ale jucatorilor. Totusi, trebuie luat in considerare si liberul arbitru. Fiecare jucator are capacitatea de a deveni cea mai buna versiune, de a nu cadea prada emotiilor intense si de a castiga, ba chiar mentine controlul asupra propriei vieti. Putem sa presupunem ca informarea continua este mult mai avantajoasa decat crearea obstacolelor prin cautarea vinovatului, cand este vorba la urma urmei de o activitate de divertisment. Da, adrenalina implica mereu o doza de pericol, dar comportamentele responsabile sunt la dispozitie pentru a anticipa aceste riscuri.