La 5 luni de la semnarea tranzactiei, MedLife anunta finalizarea achizitiei pachetului majoritar Nord – Grupul Medical Provita

• Noul parteneriat pune laolalta know how-ul si expertiza Grupului MedLife si excelenta echipelor medicale din cadrul Nord – Grupul Medical Provita, supraspecializate in chirurgie de inalta performanta.
• Dincolo de tehnologia performanta si complexitatea facilitatilor de diagnostic si tratament, acest parteneriat tinteste sa puna in slujba pacientilor un act medical de inalta calitate, asistat de cei mai buni medici si specialisti romani.
• Nord – Grupul Medical Provita va continua sa se dezvolte, urmatorul proiect strategic fiind deschiderea unui spital multidisciplinar de mari dimensiuni in nordul Capitalei.
• Integrarea Grupului Nord reprezinta o noua tranzactie incheiata cu succes, MedLife fiind singurul grup medical dezvoltat sistemic la nivel national si singurul controlat de antreprenori romani, in lupta cu companiile si fondurile de private equity din strainatate.
• Grupul MedLife va domina probabil in continuare aceasta piata, urmand sa atinga pragul de 500 milioane euro la finele anului 2024.

MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania si singura companie cu capital romanesc din topul operatorilor de servicii medicale private, anunta finalizarea tranzactiei de preluare a 51% din pachetul de actiuni al Nord – Grupul Medical Provita, dupa aprobarea Consiliului Concurentei. Anuntul vine la cinci luni dupa incheierea noului parteneriat.

Ca urmare a finalizarii acestei tranzactii, managementul Nord isi va pastra integral independenta si atributiile urmand sa continue planurile de consolidare si extindere pe baza unei strategii comune de dezvoltare, integrata la nivel national.

Pastrarea fondatorilor in dezvoltarea ulterioara a business-ului reprezinta un deziderat important pentru noi, MedLife fiind nu doar operatorul care a finalizat cele mai multe achizitii de preluare partiala sau integrala a unor companii medicale, dar si grupul medical care s-a dezvoltat sistemic la nivel national, avand la baza o comunitate solida de antreprenori romani. Impreuna cu medici romani, cu antreprenori romani, cu management romanesc si resurse locale am reusit sa construim cel mai mare sistem medical privat din Romania care pune in centrul atentiei nu doar calitatea si excelenta actului medical, dar mai ales binele pacientului”, a declarat Mihai Marcu, Preedinte & CEO MedLife Group.

In cei 11 ani de activitate pe piata serviciilor medicale private, Nord – Grupul Medical Provita s-a remarcat in special in Bucuresti unde este prezent printr-un spital multidiscipinar, 5 clinici, doua centre de imagistica dotate cu echipamente performante si ultramoderne, un laborator pentru prelucrarea unei game variate de analize si teste medicale, dar si prin singurul centru de instruire in terapia durerii din Europa Centrala si de Est.

La finalul anului trecut, Nord – Grupul Medical Provita s-a extins si in afara Capitalei, deschizand la Suceava o clinica multidisciplinara in valoare de 2,5 milioane de euro in cadrul careia functioneaza un centru integrat de Terapia Durerii si un centru integrat al sanului. Ambitiile Nord de extindere nu se opresc, urmand sa lanseze in Bucuresti, in urmatoarele luni, un nou spital medical privat.

Acest parteneriat este, in primul rand, in beneficiul pacientilor romani. Impreuna cu grupul MedLife vom reusi sa ne extindem mai rapid, sa ne diversificam serviciile si echipa de specialisti si sa construim centre de terapia durerii in cat mai multe judete din tara. Vom consolida, de asemenea, abordarea multidisciplinara, pe care o promovam inca de la infiintare, prin colaborarea cu noii colegi”, a completat Ovidiu Nicolae Palea, fondatorul Nord – Grupul Medical Provita.
***
In 2022, Grupul MedLife a inregistrat o cifra de afaceri consolidata pro-forma de 2 miliarde lei, in crestere cu 41% comparativ cu exercitiul financiar precedent, devenind astfel primul operator privat din Romania care depaseste borna de 400 milioane de euro cifra de afaceri.

***
Despre Sistemul Medical MedLife
Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, alaturi de medicii de elita care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani servicii de exelenta, calitate, grija si respect pentru nevoile lor.
Compania opereaza cea mai extinsa reea de clinici, una din marile reele de laboratoare medicale, dar si cea mai mare retea de spitale generale i specializate din tara, acestea fiind guvernate de medici extraordinari ce au la activ sute de mii de interventii chirurgicale si milioane de pacienti evaluati cu ajutorul celor mai noi tehnologii medicale.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

In perioada de pandemie MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider detasat in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale, in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.