Computerul poate fi o parte a terapiei anti Alzheimer

Folosirea computerului, prin programe destinate sa creasca activitatea cerebrala si prin imbunatatirea functiilor psihice, poate ameliora functia cognitiva a pacientilor cu boala Alzheimer. Aceasta terapie reprezinta un mijloc terapeutic adjuvant terapiei clasice sustin cercetatorii de la Fundacio ACE, Institut Catala de Neurociencies Aplicades din Barcelona, Spania si de la Facultatea de Medicina din Pittesburg, USA.

In acest studiu au fost incluse 46 de persoane diagnosticate cu boala Alzheimer, care de cel putin un an se aflau sub tratament cu inhibitori de colinesteraza, terapie pe care pacienti au urmat-o pe toata durata studiului.
Dupa 3 luni de tratament, pacienti care au urmat un program integrat de psihostimulare (exercitii cognitive, terapie prin arta, exercitii fizice, meloterapie) alaturi de participarea la teste printr-un sistem multimedia prin intermediul internetului, au prezentat o imbunatatire semnificativa la testele de evaluare fata de pacienti care au urmat fie doar programul integrat de psihostimulare, fie nu au participat la nici unul dintre cele doua tipuri de activitati.

Aceste imbunatatiri ale functiei cognitive la pacientii cu boala Alzheimer s-au mentinut si dupa 6 luni de tratament.