MedLife devine primul operator medical privat ce ofera abonamente medicale cu acoperire 360° - de la servicii de preventie, la asigurari de sanatate, servicii stomatologice si sport

In demersul de sustinere a dezvoltarii afacerilor sanatoase in Romania,

MedLife devine primul operator medical privat ce ofera abonamente medicale cu acoperire 360° - de la servicii de preventie, la asigurari de sanatate, servicii stomatologice si sport

• in contextul cresterii cererii pentru servicii de preventie si pentru beneficii care sa ofere acces facil la servicii medicale, in randul marilor angajatori, MedLife vine in sprijinul acestora cu noi solutii de protejare a sanatatii angajatilor, ce pot fi integrate in abonamentul de sanatate.

• Pe langa accesul la consultatii de specialitate, analize de laborator si servicii de imagistica, abonamentul MedLife poate fi completat cu o serie de servicii noi, precum: asigurare de sanatate NNCare dezvoltata in parteneriat cu NN Asigurari de Viata, programe de sport la salile de fitness SWEAT Concept, precum si servicii de sanatate orala in reteaua DENT ESTET.

• Astfel, companiile din Romania pot avea grija de starea de bine a angajatilor lor, prin facilitarea accesului la servicii medicale si de wellness, pentru mentinerea starii de sanatate in conditii optime, dar si prin confortul oferit de asigurare, pentru situatiile neprevazute.

Potrivit unui studiu publicat de Fundatia Europeana pentru imbunatatirea Conditiilor de Munca si Viata1 in 2022, problemele de sanatate afecteaza intreaga forta de munca din UE, dintre care unele sunt raportate de mai mult de jumatate din populatie. Cele mai intalnite afectiuni in randul fortei de munca, la nivelul anului 2021, au fost durerile membrelor superioare (57%), durerile de spate (54%), durerile de cap (51%), dureri musculare la nivelul soldului sau membrelor inferioare (35%) si anxietatea (30%). Totodata, epuizarea fizica a fost raportata de 23% dintre respondentii acestui studiu.

Afectiunile fizice sau de ordin emotional intrerup sau ingreuneaza desfasurarea procesului de munca, avand consecinte la nivel individual, la nivelul companiei, dar si macroeconomic. Datele unei analize realizate de PwC pentru MedLife in 2020 arata ca impactul financiar al concediilor medicale pentru o companie cu 3.000 de angajati poate ajunge la peste 20 milioane lei anual, pierderi care se resimt totodata si in bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.

Dupa anii grei de pandemie, business-urile au inteles necesitatea investitiei in sanatatea angajatilor, pentru a-i sustine sa faca fata perioadelor dificile, dar si din perspectiva continuitatii activitatii. O revizuire sistematica a 56 de studii2 publicate despre programele de sanatate la locul de munca subliniaza faptul ca acestea pot duce la economii de 25% la costurile legate de absenteism si de ingrijire a sanatatii angajatilor.

In calitate de cel mai mare sistem medical privat din Romania si liderul pietei de abonamente medicale, MedLife continua sa vina in sprijinul companiilor si extinde gama de servicii pentru protejarea sanatatii angajatilor ce pot fi accesate simplu si rapid, prin intermediul abonamentului medical. Astfel, pe langa serviciile de preventie si profilaxie, precum consultatii de specialitate, analize de laborator si servicii de imagistica, firmele pot opta sa completeze abonamentele cu layere noi, precum asigurarea de sanatate NNCare dezvoltata in parteneriat cu NN Asigurari de Viata, facilitati de sport la salile de fitness SWEAT Concept sau servicii de sanatate orala disponibile in reteaua DENT ESTET.

Preventia medicala este cel mai bun tratament pentru o viata sanatoasa. Credem intr-o abordare integrata, ceea ce presupune nu doar efectuarea regulata a investigatiilor anuale, ci, in primul rand, abordarea unui stil de viata sanatos, bazat pe micare, nutritie i sport. Este o directie pe care ne-am bazat investitiile din ultimul an, iar mai apoi a fost un pas firesc sa dezvoltam o solutie de sanatate integrata, care sa acopere o paleta mai larga de nevoi de sanatate. in conditiile in care forta de munca este vulnerabila i mult mai predispusa bolilor, dar i ca urmare a contextului macroeconomic tot mai provocator, grija fata de sanatatea angajatilor ramane o investitie sigura pentru buna functionarea a unui business, pe termen lung”, spune Mirela Dogaru, Director Comercial MedLife Group.

Abonament la stil de viata sanatos

Abonamentul medical MedLife integreaza cea mai complexa paleta de servicii pentru protejarea sanatatii angajatilor, respectiv:

• Servicii medicale de diagnostic si tratament, in aproape 700 de unitati medicale proprii si partenere ­– acces la servicii precum medicina muncii, consultatii de specialitate, analize de laborator si servicii de imagistica, intr-o retea nationala de aproape 700 de locatii proprii si partenere. Serviciile pot fi accesate in regim de gratuitate sau cu discount in functie de tipul de abonament si sunt disponibile atat pentru angajati, cat si pentru familiile acestora.

• Asigurare de sanatate de grup NNCare – lansata in 2022, in urma unui parteneriat strategic cu NN, liderul pietei de asigurari de viata din Romania, solutia se adreseaza companiilor cu cel putin 20 de angajati, atat din randul celor care ofera deja echipei abonamente medicale MedLife, cat si din randul clientilor care intentioneaza sa ofere aceasta facilitate angajatilor si familiei lor, ca parte a pachetului de beneficii extra-salariale. Asigurarea acopera cheltuieli de pana la 250.000 de lei pe an, in functie de problema de sanatate, si se difereniaza prin beneficiile pentru afectiuni grave si prin serviciul de tip a doua opinie medicala, care ofera acces la peste 500 de medici din 90 de centre medicale de renume din strainatate.

• Servicii de wellness – aditional serviciilor medicale si asigurarilor, companiile pot opta si pentru programe de fitness disponibile in salile SWEAT Concept, unde MedLife a devenit actionar majoritar vara trecuta. Abonamentul permite accesul la cele 4 sali de sport in Bucuresti, ce sunt dotate cu echipamente si tehnologii premium, iar angajatii pot beneficia de programe personalizate de antrenament.

• Servicii de sanatate orala la DENT ESTET - o alta facilitate, si nu cea din urma, este reprezentata de pachetele de servicii dentare oferite in cele 18 clinici DENT ESTET din tara. Serviciile pot fi accesate de companiile care planuiesc sa ofere aceasta facilitate angajatilor sau familiilor lor, ca parte a pachetelor de beneficii extra-salariale si prevad un plan de preventie, prin consultatii de specialitate, reduceri semnificative pentru profilaxie si imagistica dentara si un plan de interventie in caz de urgenta medicala.

„Sanatatea este cel mai de pret lucru pe care il avem si pe care cu totii ne dorim sa il protejam cat mai mult. Ne bucuram ca impreuna cu MedLife putem veni in sprijinul companiilor cu o solutie atat de complexa pentru starea de bine a echipei. Prin asigurarea NNCare, oferim angajatilor sprijinul de care au nevoie pentru a proteja tot ce conteaza mai mult pentru ei si linistea ca se pot trata fara grija banilor atunci cand apare o problema medicala, ceea ce contribuie in mod direct si la increderea in angajatorul lor, care le este astfel alaturi prin beneficii extra-salariale relevante pentru sanatate”, adauga Gabriela Lupas-ticu, Chief Marketing & Operations Officer la NN.

Pentru mai multe informatii, va rugam accesati: www.medlife.ro/servicii-companii.

***

Despre Sistemul Medical MedLife:
Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, alaturi de medicii de elita care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani servicii de exelenta, calitate, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa reea de clinici, una din marile reele de laboratoare medicale, dar si cea mai mare retea de spitale generale i specializate din tara, acestea fiind guvernate de medici extraordinari ce au la activ sute de mii de interventii chirurgicale si milioane de pacienti evaluati cu ajutorul celor mai noi tehnologii medicale.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

in perioada de pandemie MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider detasat in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale, in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.

Despre NN Romania
NN (www.nn.ro) este prima companie internationala de asigurari de viata care a intrat pe piata din Romania, in 1997, iar de 15 ani activeaza si pe segmentul pensiilor private, fiind lider pe pietele de profil. Totodata, NN s-a extins in ultimii ani in Romania si pe segmentele asigurarilor de sanatate si de locuinta. in prezent, NN are 500 de angajati si 1.600 de consultanti financiari si manageri in forta de vanzari si sustine peste 2,2 milioane de clienti de asigurari si pensii, un sfert din populatia activa a Romaniei, sa protejeze tot ceea ce conteaza mai mult pentru ei.

NN Romania este parte din NN Group, companie de servicii financiare cu o istorie de mai bine de 175 de ani la nivel international si o prezenta puternica in 11 tari, avand in total peste 14.000 de angajati si peste 18 milioane de clienti. NN Group este listat la bursa Euronext Amsterdam din 2014 si are o situatie financiara solida, asigurandu-se ca este mereu aproape de clienti cu responsabilitate si angajamente sustinute.