Slabitul cu plante - cand functioneaza?

In conditiile in care aproape 60% din populatia europeana se confrunta cu supra-greutatea, slabitul este un subiect de mare actualitate. Iar ideea capsulei miraculoase, cu care slabim fara efort, este – se pare – prea tentanta, pentru a fi abandonata, generand vanzari impresionante. Pot, totusi, plantele sa ne ajute sa slabim fara efort? Iar daca da, cu ce costuri pentru sanatate? La aceste intrebari si la multe altele vom raspunde in acest articol. De asemenea vom afla despre cateva produse cu adevarat eficiente din plante, cu limitele si avantajele acestora.

Exista plante cu care se poate slabi fara efort?

Nu exista plante cu care sa slabim fara efort, dar exista plante cu care putem slabi fara efort de vointa. Folosind plantele laxative, tranzitul intestinal este atat de mult accelerat, incat hrana se asimileaza intr-o proportie foarte mica. Practic, nu facem un efort de vointa, transferand efortul asupra organismului. Efectul laxativ puternic si pe termen lung conduce la eliminarea masiva de minerale, irita considerabil tubul digestiv si, in ultima instanta, produce tulburari cardio-vasculare. De aceea, plantele laxative nu se pot folosi mai mult de 2-4 saptamani, dupa care se face o pauza de alte 2-4 saptamani, dupa care cura se poate relua.

CE ESTE KG-SLIM

Este un produs care contine extracte de senna si crusin, niste laxative redutabile. Dar KG-SLIM este mult mai mult decat un laxativ, continand principii active care reduc pofta de mancare sau regleaza metabolismul grasimilor. Chiar si asa, sunt recomandate curele de maximum 4 saptamani cu acest produs, urmate de o pauza de alte 2 saptamani, minimum.

Sinteza unui caz

Pacienta de 28 de ani, cu supragreutate, acnee severa si constipatie, dupa mai multe incercari de regim, primeste prescriptie pentru KG-SLIM, din care ia 2 capsule pe zi. Acestea ii creeaza un scaun foarte accelerat, facand-o sa slabeasca 2,5 kilograme in primele 7 zile. Pe de alta parte, se confrunta cu stari de disconfort abdominal si slabiciune, fiind gata sa renunte la cura. Medicul ii adauga la KG-SLIM si capsule CARBO-CHITOSAN, cu efect calmant si antiinflamator intestinal, ceea ce inlatura starile de disconfort abdominal. Pacienta continua cura, 28 de zile in total, la final slabind 7,4 kilograme. In plus, tranzitul intestinal s-a reglat, iar acneea a disparut in proportie de peste 70%. Cel mai important: pacienta este dispusa sa-si asume un regim alimentar echilibrat si relativ strict. Dupa un an, pacienta a mai slabit 3 kg, ajungand la greutate optima, iar acneea i-a disparut. tine un regim alimentar echilibrat si face cate o cura cu KG-SLIM, de doua saptamani, o data la 3 luni.

Exista plante care ne ajuta sa mancam mai putin?

Da, exista plante care anuleaza in buna masura nevoia de gustul dulce, cum ar fi Gymnema, ale carei frunze actioneaza la nivelul papilelor limbii specifice acestui gust. Pe urma, exista plante, cum ar fi KONJAK, care-si maresc foarte mult volumul in stomac, formand un „balon gastric natural”, care da o senzatie de satietate rapida atunci cand mancam.

CE SUNT CAPSULELE DVR-SILUETA

Sunt un amestec de fibre vegetale, care expandeaza in stomac, si plante menite sa regleze pofta de mancare si metabolismul organismului. Constituie o modalitate foarte sanatoasa de slabit, nu atat de eficienta precum KG-SLIM, cu efectul sau laxativ, dar cu efecte stabile in timp. Impreuna cu KG-SLIM, capsulele DVR SILUETA pot da rezultate uimitoare. Aceasta, mai ales ca ele ajuta si la tinerea unui regim alimentar cu aport scazut de calorii, zaharuri si grasimi nesanatoase.

Sinteza unui caz

Pacienta de 50 de ani, devenita obeza in urma cu 3 ani, o data cu instalarea menopauzei, se confrunta si cu retentia de apa si hipertensiune usoara. La recomandarea nutritionistului, tine o cura de 60 de zile, cu DVR-SILUETA. Din acest produs ia cate 2 capsule, inaintea fiecarei mese, oricat de redusa cantitativ. In primele 4 saptamani de cura, i se prescrie, ca ajutor, si cate 1 capsula de KG-SLIM, dimineata si seara.

La vizita la 28 de zile, pacienta pierduse 3,9 kilograme, nu mai avea retentie de apa la nivelul membrelor. Tensiunea arteriala ajunsese, de la valorile de 15 cu 9, la valori de 13 cu 8.

La vizita la 60 de zile, pacienta slabise in total 5,8 kilograme, iesind practic din zona de obezitate si incadrandu-se in cea supraponderalitate. I s-ar prescris un regim cu multe fructe, legume si salate, si continuarea curelor cu DVR-SILUETA + KG-SLIM, tinute o data pe anotimp. Dupa 18 luni, pacienta are greutatea foarte aproape de normal, iar tensiunea arteriala este in limitele admise. Mai mult: pe fondul scaderii in greutate, pacienta este mult mai dispusa sa faca efort fizic, adaugand 1-2 ore mers pe jos in rutina zilnica. Astfel, are o forma fizica si un tonus psihic foarte bune.