MedLife isi consolideaza reteaua de spitale odata cu finalizarea achizitiei Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din Arges

• Finalizarea tranzactiei anuntata anul trecut marcheaza inca un parteneriat pentru excelenta in sanatate incheiat de MedLife in beneficiul clientilor si pacientilor sai.
• Integrarea Muntenia Hospital in Grupul MedLife ofera pacientilor din sudul tarii acces la medici de elita si la solutii complete, de la servicii medicale in regim ambulatoriu, imagistica si laborator la interventii chirurgicale complexe.
• Odata cu achizitionarea Muntenia Hospital, Grupul MedLife ajunge la o retea de 16 spitale, cea mai mare si mai complexa retea de spitale private din tara.

MedLife anunta finalizarea tranzactiei de preluare a 99,76% din pachetul de actiuni Muntenia Hospital, cel mai mare spital din judetul Arges, dupa aprobarea Consiliului Concurentei. Astfel, liderul pietei de servicii medicale private din Romania isi consolideaza expertiza medicala pe zona spitaliceasca si ajunge la o retea de 16 spitale la nivel national.

Cu o experienta de 12 ani pe piata serviciilor medicale, Muntenia Hospital se alatura, astfel, misiunii MedLife de a oferi pacientilor servicii de excelenta medicala pentru investigatii, tratamente medicale si interventii chirurgicale, in regim de spitalizare de zi si spitalizare continua. Spitalul din Pitesti se remarca printr-o echipa medicala alcatuita din peste 70 de specialisti de talia MedLife, acoperind aproape toate specialitatile medicale si chirurgicale: chirurgie generala, anestezie si terapie intensiva, urologie, dermatologie, ORL, gastroenterologie, hematologie, neurologie, psihiatrie, psihiatrie pediatrica, psihologie, medicina de laborator, radiologie si imagistica medicala s.a.

Parteneriatul cu Muntenia Hospital reprezinta o continuare a misiunii noastre de a pune laolalta medici si specialisti de elita din Romania, care, impreuna cu tehnologia de ultima generatie si expertiza noastra dobandita local, ofera romanilor acces la medicina de excelenta, la noi in tara. Ne propunem ca odata cu extinderea portofoliului de servicii in regiunea de sud a tarii sa punem la dispozitia pacientilor din proximitate echipe medicale de top si solutii integrate, de la servicii medicale in regim ambulatoriu, imagistica si laborator la interventii chirurgicale complexe si spitalizare la cele mai inalte standarde”, a declarat Dorin Preda, Director Executiv MedLife Group.
Muntenia Hospital dispune de un bloc operator cu 4 sali de operatie, un centru de radiologie si imagistica de inalta performanta (CT, RMN, DEXA, mamograf digital) si un laborator propriu de analize medicale, acreditat RENAR. Spitalul se afla in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate, astfel ca pacientii pot beneficia de servicii decontate in regim de spitalizare de zi si continua.

Odata cu finalizarea acestei tranzactii, MedLife devine unul dintre cei mai mari jucatori din judetul Arges, avand in portofoliu atat servicii de preventie prin intermediul clinicilor Solomed, cat si servicii integrate, inclusiv de chirurgie si spitalizare, in cadrul Munteania Hospital.

Suplimentar achizitiei Muntenia Hospital, MedLife mai are in derulare pe acelasi segment al serviciilor spitalicesti si achizitia grupului Provita, aceasta fiind in curs de evaluare de catre Consiliul Concurentei.

***
Despre Sistemul Medical MedLife:
Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, alaturi de medicii de elita care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani servicii de exelenta, calitate, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, dar si cea mai mare retea de spitale generale i specializate din tara, acestea fiind guvernate de medici extraordinari ce au la activ sute de mii de interventii chirurgicale si milioane de pacienti evaluati cu ajutorul celor mai noi tehnologii medicale.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

in perioada de pandemie MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider detasat in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale, in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.