Spitalul MedLife Humanitas a gazduit un workshop de ureteroscopie flexibila, in cadrul caruia medicii urologi participanti au putut testa echipamente unice in Romania

In perioada 15-16 decembrie, Spitalul MedLife Humanitas a gazduit un workshop de ureteroscopie flexibila si chirurgie intrarenala retrograda, organizat sub egida Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca si a Asociatiei de Chirurgie Endoscopica si Reconstructiva in Urologie (ACERU). La eveniment au participat peste 20 de medici urologi din zece orase din tara, care au avut ocazia sa invete si sa exerseze, pe trainere si simulatoare, tehnici moderne in tratamentul minim invaziv al litiazei renale, utilizand echipamente de ultima generatie, unele dintre ele disponibile la momentul actual doar in Spitalul MedLife Humanitas.

Programului workshop-ului a presupus atat participarea medicilor urologi la prezentari pe teme legate de chirurgia intrarenala si sesiuni practice pe simulatoare, cat si asistarea la interventii chirurgicale de ureteroscopie flexibila, efectuate de echipa de urologie a Spitalului MedLife Humanitas si transmise live in timpul evenimentului. Astfel, participantii au putut sa urmareasca procedurile din sala de operatii si din blocul operator alaturi de medicii MedLife.

„Workshop-ul a fost structurat de asa natura incat sa putem ajuta medicii interesati de tratamentul minim invaziv al litiazei renale sa invete sa practice ureteroscopia flexibila si sa isi insuseasca deprinderi pentru utilizarea acestei proceduri in unitatile in care activeaza. Dupa partea teoretica si exersarea aptitudinilor pe simulator, cea de-a doua parte a workshop-ului s-a desfasurat in blocul operator al Spitalului MedLife Humanitas, participantii avand ocazia sa asiste la patru interventii chirurgicale complexe, cu volum mare de litiaza.

Ne bucuram ca am putut sa le oferim medicilor urologi din tara acces la echipamente de top – ureteroscoape flexibile si echipamente laser care nu au mai fost folosite pana acum in Romania, asa cum este Thulium Fiber, care dezvolta o putere mult mai mare decat celelalte lasere si au o caracteristica speciala in ceea ce priveste frecventa impusului, ceea ce ne ajuta la fragmentarea calculilor”, a declarat Dr. Marcel Rad, medic primar urolog in cadrul Spitalului MedLife Humanitas din Cluj.

Pe viitor, echipa de medici urologi din cadrul Spitalului MedLife Huamnitas isi propune organizarea mai multor workshop-uri pe diverse teme, acoperind zonele de urologie, reconstructie a uretrei, disfunctie erectila, protezare peniana, zona de laparoscopie, ajutand, astfel, cat mai multi medici urologi din tara sa deprinda tehnici chirurgicale noi.

Spitalul Humanitas din Cluj, parte din Grupul MedLife, este recunoscut la nivel national pentru echipele specializate de medici, a caror expertiza este completata de echipamentele medicale ultramoderne. De altfel, in ultima perioada MedLife Humanitas a beneficiat de o atentie speciala a furnizorilor de echipamente medicale pentru testarea de noi tehnologii in vederea implementarii in cadrul spitalului. De curand, reprezentantii spitalului au anuntat testarea celei mai performante tehnologii robotice din lume folosita in chirurgia spinala, tehnologie care urmeaza sa fie folosita in curand in cadrul spitalului.

***
Despre Spitalul MedLife Humanitas

Spitalul MedLife Humanitas este un proiect creat din dorinta de a oferi solutii medicale complexe, prin intermediul unei echipe de medici exceptionali si a unor echipamente medicale ultramoderne.
Echipa de medici are o experienta multidisciplinara si acopera specialitai, precum: chirurgie generala, chirurgie endocrina (tiroida, paratiroida, suprarenala, tumori neuroendocrine), chirurgie oncologica si reconstructiva (tumori genitale, urinare, digestive si cutanate, tumori ale sanului), obstetrica-ginecologie, urologie, chirurgie plastica reconstructiva i estetica, neurochirurgie, ortopedie-traumatologie, dermatologie, neurologie, anestezie si terapie intensiva.
in cadrul Spitalului Humanitas pacienii se bucura de confort, sigurana, rezolvarea prompta i cu compasiune a problemelor de sanatate. Unitatea medicala dispune de sali de operatie si cabinete de consult moderne, dotate cu aparatura de top, produsa de lideri mondiali in domeniu. Cabinetele de ambulator ale spitalului susin activitatea chirurgicala prin consultaii multidisciplinare preoperatorii, tratamente i urmarire postoperatorie.